Ένοπλη σύγκρουση ξέσπασε την Παρασκευή 1 Αυγούστου στη μεθόριο γραμμή του Ναγκόρνο Καραμπάγ μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων στρατιωτών. (wikimedia)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή Αγντάμ (Ağdam) και Τερτέρ (Terter), ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων στρατιωτών, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στις αζερικές θέσεις, με σκοπό να κάνουν δολιοφθορά. Τότε επενέβησαν οι Αζέροι στρατιώτες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση.
Από τη σφοδρή σύγκρουση υπάρχουν απώλειες από την αζερική πλευρά, ενώ απώλειες υπάρχουν και από την αρμενική πλευρά.

Μετά τη σύγκρουση οι Αρμένιοι οπισθοχώρησαν στα μετόπισθεν.
Να σημειωθεί το αζερικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών Αζέρων στρατιωτών είναι οκτώ, ενώ δεν αναφέρεται ο αριθμός των αρμενικών απωλειών.

Σε μια άλλη ανακοίνωση του αζερικού Υπουργείου Αμύνης αναφέρεται ότι ο Αζέρος στρατιώτης İsa Almazov έχασε τη ζωή του στην περιοχή Γκαζάχ (Gazah), ως αποτέλεσμα παραβίασης της εκεχειρίας από πλευράς Αρμενίων στρατιωτών.
Δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από αρμενικής πλευράς για το ως άνω θέμα.

nfognomonpolitics.blogspot.gr

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: