Φωτογραφία από τις δοκιμές της συσκευής HHPTD στο Πεδίο Δοκιμών White Sands. (US Army)

Φωτογραφία από τις δοκιμές της συσκευής HHPTD στο Πεδίο Δοκιμών White Sands. (US Army)

Ο  Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσε την 31η Ιουλίου 2014 τις δοκιμές μίας υπό εξέλιξη φορητής συσκευής στόχευσης χειρός (HHPTD) στο ορεινό περιβάλλον του πεδίου δοκιμών πυραύλων White Sands στο Νέο Μέξικο.
Η συσκευή προκειται να ενισχύσει τη δυνατότητα των στρατιωτών να διαχωρίζουν τους εχθρούς από τους αμάχους, όταν βρίσκονται σε μικρές, μεταξύ τους, αποστάσεις, επιτρέποντας τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας και μειώνοντας την κίνδυνο παράπλευρων απωλειών.

Σύμφωνα με το United Press International (UPI) η συσκευή διαθέτει ένα σύστημα δορυφορικής πλοήγησης το οποία παρέχει τις ακριβείς πληροφορίες που απαιτούνται στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων.
Το σύστημα ζυγίζει 2,5 κιλά – και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Northrop Grumman – παρέχει μεγαλύτερο βαθμό ακριβείας από ότι τα προηγούμενα συστήματα.

Σχετικά με τις δοκιμές ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι δοκιμές – της Μονάδας Ταχείας Επέμβασης, σε συνεργασία με το γραφείο Program Executive Office Soldier- πραγματοποιήθηκαν τον τρέχον μήνα στην ορεινή περιοχή κοντά στο πεδίο δοκιμής πυραύλων White Sands, στο Νέο Μέξικο.

«Το συγκεκριμένο έδαφος παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να ελεγχθεί ο HHPTD υπό συνθήκες και ατμοσφαιρικές πιέσεις που μοιάζουν αρκετά με την περιοχή που θέλουμε να αναπτυχθεί στο σύστημα.» είπε ο Λοχαγός Ντειβ Ρόλεν, ένας αξιωματικών προμηθειών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων. «Μπορούμε να δούμε τις κατάλληλες αποστάσεις, τις κατάλληλες ανυψώσεις, και τις υψομετρικές αλλαγές από ένα ψηλό σημείο παρατήρησης σε ένα χαμηλό σημείο, ή πάνω από φαράγγια και βουνά» πρόσθεσε.

Η HHPTD θέτει την ακρίβεια στόχευσης, που απαιτείται από τα σημερινά πυρομαχικά ακριβείας καθοδηγούμενα με GPS, στα χέρια του στρατιώτη που είναι στην πρώτη γραμμή του πεδίου επιχειρήσεων.

Ο Στρατός των ΗΠΑ είπε πως οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν μία μεγάλη ποσότητα τεχνολογικών συστημάτων σε διάφορα εδάφη και θερμοκρασίες για να καταγραφούν δεδομένα τα όποια θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση και εγκατάσταση συγκεκριμένων περιβαλλοντολογικών ρυθμίσεων του HHPTD.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: