Φωτογραφία απο το διαδίκτυο όπου υποτίθεται απεικονίζονται οι DF-41. (china.com)

Φωτογραφία απο το διαδίκτυο όπου υποτίθεται πως απεικονίζονται οι DF-41. (china.com)

Δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times την 1η Αυγούστου επιβεβαίωσε την ύπαρξη του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Dongfeng-41 (DF-41).

Η επιβεβαίωση προήλθε από τον ιστότοπο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Επιτήρησης της Επαρχίας Shanxi, ο οποίος δημοσιεύει αποτελέσματα σχετικά με προγράμματα περιβαλλοντολογικής επιτήρησης στη στρατιωτική βάση όπου «ολοκληρώθηκε και ελέγχθηκε» ο DF-41.

Ο κινέζικής κατασκευής ICBM είναι στερεού καυσίμου με δυνατότητα μετακίνησης σε δρόμους και με ικανότητα μεταφοράς πολλαπλών ανεξάρτητων οχημάτων επανεισόδου φορέων, για τα οποίο είχε αναφερθεί πως ήταν υπό εξέλιξη. Πριν από το δημοσίευμα δεν υπήρχε επιβεβαίωση της ύπαρξής του πυραύλου, ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν στο διαδίκτυο διάφορες φωτογραφίες  που υποτίθεται πως απεικονίζουν τον DF-41.

Η τελευταία έκθεση «Military Power of the People’s Republic of China», μια ετήσια ανάλυση που συντάσσεται από το Πεντάγωνο, ανέφερε, στην τελευταία έκδοση που δόθηκε στη δημοσιότητα την 5η Ιουνίου, ότι ο DF-31A ήταν η τελευταία έκδοση ICBM του Κινεζικού Στρατού, ενώ ο DF-41 «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης».

Ένας ανώνυμος στρατιωτικός αναλυτής είπε στο Global Times πως η εξέλιξη του DF-41 είναι αναγκαία εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και του αντιπυραυλικού συστήματος αυτής, Terminal High Altitude Area Defence – THAAD.

Το THAAD είναι ένα σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας που σχεδιάστηκε ειδικά για το Στρατό των ΗΠΑ με σκοπό να καταρρίπτει εισερχόμενες πυραυλικές απειλές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Want China Times, ο εκπρόσωπος τύπου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας Τσενγκ Γιανσενγκ, δήλωσε πως η ερεύνα και εξέλιξη είναι φυσιολογική για το Στρατό, χωρίς να υπάρχει σκέψη σε κάποιο συγκεκριμένο εχθρό. Εν τω μεταξύ ο Τσενγκ δήλωσε πως η πολιτική των πυρηνικών όπλων του Πεκίνου η οποία αποκλείει το πρώτο χτύπημα δεν προκειται να αλλάξει.

Το DF-41 υπολογίζεται πως θα έχει επιχειρησιακό βεληνεκές μεταξύ 12000 και 15000 χιλιομέτρων, το οποίο τον καθιστά τον πύραυλο με το μεγαλύτερο βεληνεκές στο κόσμο.
Η μέγιστη ταχύτητα του DF-41 υπολογίζεται στα 25 Mach.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: