Ομολόγησαν τρεις στρατιώτες.

Αφαίρεση καυσίμων από τις δεξαμενές στρατιωτικών οχημάτων διαπιστώθηκε στις 31 Ιουλίου σε στρατόπεδο της επαρχίας Πάφου, μέσα στο πλαίσιο της αύξησης των μέτρων φυσικής ασφάλειας των στρατιωτικών μονάδων που εφάρμοσε το  ΓΕΕΦ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως άμεσα το ΓΕΕΦ διέταξε την αποστολή Ομάδας Ελέγχου, που σε συνεργασία με την Αστυνομία, «κατάφεραν την ίδια ημέρα να εντοπίσουν έξω από το στρατόπεδο ποσότητα καυσίμων σε πλαστικά δοχεία».

Προστίθεται πως μετά από εξονυχιστικό έλεγχο και ανακρίσεις  στρατιωτών, η υπόθεση διαλευκάνθηκε την 2 Ιουλίου  «με την ομολογία τριών παλαιών στρατιωτών που υπηρετούν σε στρατιωτική μονάδα που στρατωνίζεται στο ίδιο στρατόπεδο. Οι υπεύθυνοι έχουν ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά ενώ παράλληλα θα κινηθεί η ποινική τους δίωξη από την Αστυνομία», αναφέρεται.

Ακόμη σημειώνεται πως «με οδηγίες του Υπουργού Άμυνας, μετά το συμβάν, το ΓΕΕΦ εξέδωσε εκ νέου διαταγή σχετικά με την εγρήγορση των Διοικήσεων όσον αφορά στην ασφάλεια των μονάδων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τη μηδενική ανοχή όσον αφορά οποιαδήποτε παραβίαση και παρανομία από στρατιωτικό προσωπικό».

politis-news.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: