Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1996, πραγματοποιούν επίδειξη πολεμικών τεχνών. (Wikipedia)

Η Ρωσία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) από το 2019 στις 72000 άτομα, δημοσίευσε το janes.com.

Σύμφωνα με τον έγκριτο ιστότοπο υψηλόβαθμη πηγή από το Γενικό Επιτελείο δήλωσε την 6η Αυγούστου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS πως το υπουργείο Άμυνας έχει εγκρίνει την πρόταση διπλασιασμού των αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Παρά την διόγκωση, δεν προκειται να αυξηθεί ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων πάνω από το τρέχον εγκεκριμένο συνολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου στρατιωτών.

Το ITAR-TASS δημοσίευσε πως ένα τρίτο σύνταγμα ελιγμού θα ενσωματωθεί στις υπάρχουσες αερομεταφερόμενες μεραρχίες και ταξιαρχίες, και θα δημιουργηθούν καινούριοι σχηματισμοί. Πριν το τέλος του έτους, το αερομεταφερόμενο σύνταγμα των Spetsnaz θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο ταξιαρχίας.

Εν τω μεταξύ, ο Αρχηγός των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Σαμάνωφ, δήλωσε στα πρακτορεία ειδήσεων την 1η Αυγούστου πως ο κλάδος του προκειται να αποκτήσει περισσότερα από 1500 νέα αερομεταφερόμενα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMD-4M και 2500 ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-MD/BTR-D3 Rakushka μέχρι τα τέλη του 2025.

Τέσσερις χιλιάδες νέα οχήματα μάχης θα επανεξοπλίσουν πλήρως τα αερομεταφερόμενα τάγματα ελιγμού. Πρόσφατα, το 2009, ο Στρατηγός πίστευε πως μόνο 200 νέα ΤΟΜΑ BMD-4M θα έπρεπε να αποκτηθούν.

Ο Στρατηγός Σαμάνωφ δήλωσε πως το 2015 οι VDV θα παραλάβουν δύο «πακέτα τάγματος» από 32 νέα BMD-4M ΤΟΜΑ, μαζί με 20 Rakushka. Αυτή τη στιγμή οι αερομεταφερόμενες μονάδες δοκιμάζουν νέα οχήματα μάχης.

Ο Διευθυντής των VDV ανέφερε πως τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα έχουν συνάψει μακροχρόνια συμφωνία με την βιομηχανία κατασκευής οχημάτων KAMAZ για την εξέλιξη περισσότερων τροχοφόρων οχημάτων με διαφορετικούς πύργους ή «συστήματα μάχης.» Είπε επίσης πως ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων ίσως να παρουσιαστεί σε έκδοση υποστήριξης πυρός, άρσης ναρκοπεδίου και άλλων χρήσεων. Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, σύμφωνα με το Στρατηγό Σαμάνωφ, χρησιμοποιούν επί του παρόντος διάφορες διαμορφώσεις του τροχοφόρου οχήματος γενικής χρήσης Tigr 4X4 της KAMAZ.

Ο Αρχηγός των VDV επιβεβαίωσε επίσης πως το 2015 ο κλάδος του προκειται να παραλάβει το πρώτο μη επανδρωμένο αεροχήμα με ικανότητα μάχης (UCAV).

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο λόχος αναγνώρισης που διαθέτουν και οι τρεις αερομεταφερόμενες Μεραρχίες της Ρωσίας θα αναβαθμιστεί σε επιπέδου Τάγματος από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Στρατηγός Σαμάνωφ δήλωσε πως ο κλάδος του δεν σχεδιάζει να εγκατασταθεί μονίμως στην Αρκτική, αλλά θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται στην Ρωσική Άπω Ανατολή. Επεσήμανε πως εξετάζεται η δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης χερσαίων δυνάμεων, πεζοναυτών και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στην Pechenga.
Οι VDV θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Βόρειο Στόλο εντός του 2015.

Απόδοση για το «Προέλαση» από το Janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: