Τοποθέτηση του τελευταίου τμήματος ιστού στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) των ΗΠΑ. (US NAVY)

Την εβδομάδα που πέρασε η ναυπηγική βιομηχανία Newport News Shipbuilding, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), πραγματοποίησε ένα σημαντικό ορόσημο κατά τη διάρκεια της φάσης ανεφοδιασμού και πολύπλοκης ανακατασκευής (RCOH) του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln (CVN 72) κλάσης Nimitz.
Η ναυπηγική βιομηχανία τοποθέτησε το τελικό τμήμα του κύριου ιστού του πλοίου: το πάνω τμήμα του περίπου 12 μέτρων ιστού, δήλωσε η βιομηχανία με ανακοίνωση την 8 Αυγούστου 2014.

Το τελικό τμήμα του ιστού, με βάρος περίπου 33 τόνων, ανυψώθηκε με τη συνεργασία δύο γερανών. Η 310 τόνων γερανογέφυρα του ναυπηγείου ανύψωσε το τμήμα του ιστού στο κατάστρωμα απογείωσης, και τότε ένας φορητός γερανός επί του καταστρώματος ανύψωσε το τελευταίο τμήμα στην τελική θέση πάνω στον ιστό.
Ο ιστός, όταν ανυψώθηκε, ήταν πολύ ψηλός για την 310 τόνων γερανογέφυρα, η τοποθέτηση του ολοκληρώθηκε από τον φορητό γερανό.

Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, ο αρχικός κυκλικός ιστός μετακινήθηκε και αντικαταστάθηκε από ένα τροποποιημένο κωνικό, τετράγωνο ιστό ώστε να αυξηθεί η αντοχή του και να προστατευθούν τα ηλεκτρικά κυκλώματα που περικλείει. Ο τετράγωνος ιστός είναι μεγαλύτερος, ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση ραφιών και  την ευκολότερη πρόσβαση με σκάλες στα συστήματα που θα ενσωματώνει.

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln έφτασε στην Newport News τον Μάρτιο του 2013 ωστε να ξεκινήσει η διαδικάσια RCOH, το ναυπηγείο ανεφοδίασε τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του πλοίου, εκσυγχρόνισε συστήματα και πραγματοποίησε πλήρη ανακατασκευή ολόκληρου του πλοίου. Η διαδικασία θα παραδώσει ένα ανακατασκευασμένο αεροπλανοφόρο με ικανότητα υποστήριξης του σημερινόυ και μελλοντικού πολεμικού δόγματος. Αφότου ολοκληρωθεί η RCOH, το USS Abraham Lincoln θα συνεχίσει να υπηρετεί στο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για τα επόμενα 25 χρόνια.
Η RCOH του Linkoln έχει ολοκληρωθεί κατά 45 τοις εκατό και βρίσκεται σε πορεία παράδοσης τον Οκτώβριο του 2016.

Βίντεο με την τοποθέτηση του κάτω ιστού.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: