Το εικονιζόμενο OPV HTMS KRABI 551 που υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης βασίζεται στον ίδιο σχεδιασμό με τα τρία περιπολικά OPV που παρήγγειλε το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. (Wikipedia)

Η βρετανική ναυπηγική βιομηχανία BAE Systems Maritime Naval Ships ανακοίνωσε, την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, πως έχει αναλάβει, από τη διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμβαση αξίας 348 εκατομμυρίων στερλινών για τη ναυπήγηση τριών περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης (OPV) για το Βασιλικό Ναυτικό.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της σύμβασης για συγκροτήματα κιβώτιων ταχυτήτων και κινητήρων, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο. Η παραγωγή προκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με την παράδοση του πρώτου πλοίο της κλάσης στο Βασιλικό Ναυτικό να έχει προγραμματιστεί για το 2017.

Τα 90 μέτρων πλοία προκειται να είναι μεγαλύτερα από την υπάρχουσα κλάση πλοίων River. Ο σχεδιασμός τους θα παρέχει ταχύτητα περίπου 24 κόμβων και επιχειρησιακή αυτονομία 5500 ναυτικών μιλίων. Θα διαθέτουν κατάστρωμα ελικοπτέρου με ικανότητα προσγείωσης των ελικοπτέρων Merlin της AgustaWestland όπως και αποθηκευτικό χώρο.

Τα πλοία προορίζονται για την υποστήριξη επιχειρήσεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας, πειρατείας και λαθρεμπορίου.

Ρεπορτάζ του ταϊλανδικού τηλεοπτικού σταθμού DNN σχετικά με το OPV

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: