Στρατιώτες των ΗΠΑ με δικάναλο ασύρματο πλάτης  PRC-155 Manpack. (thesoldiersnetwork.com)

Στρατιώτες των ΗΠΑ με δικάναλο ασύρματο πλάτης PRC-155 Manpack. (thesoldiersnetwork.com)

H αμερικάνικη βιομηχανία General Dynamics C4 Systems παρουσίασε με επιτυχία τη δυνατότητα επικοινωνίας φορητών ασυρμάτων πλάτης, δύο καναλιών AN/PRC-155 Manpack με ενδιάμεση αναμεταξύ τους απόσταση 2000 μιλίων, ο ένας ασύρματος βρισκόταν στο Φοίνιξ της Αριζόνα και ο δεύτερος στο Τόντον της Μασαχουσέτης.
Η επιτυχημένη αναμετάδοση των 2000 μιλίων του δικάναλου φορητού ασυρμάτου πλάτης PRC-155 Manpack γεφύρωσε τα δίκτυα επικοινωνιών Line of Sight Rifleman Radio και Single Channel Ground and Airborne Radio System (SINCGARS) στους δορυφόρους στρατιωτικών επικοινωνιών Mobile User Objective System (MUOS) που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

O ασύρματος χειρός PRC-154A Rifleman. (thesoldiersnetwork.com)

O ασύρματος χειρός PRC-154A Rifleman. (thesoldiersnetwork.com)

Σύμφωνα με τον Κρίς Μαρζίλι, τον πρόεδρο της General Dynamics C4 System, αυτήν την επιτυχημένη δοκιμή η General Dynamics επέδειξε με επιτυχία το «πολλά υποσχόμενο» δορυφορικό σύστημα στρατιωτικών επικοινωνιών MUOS χρησιμοποιώντας ασυρμάτους PRC-155.

Η επίδειξη παρουσίασε επίσης πως στρατιώτες, διασκορπισμένοι σε εκατοντάδες μίλια, χρησιμοποιώντας τους ασυρμάτους χειρός PRC-154A Rifleman, μπορούν να συνδεθούν δια μέσου των ασυρμάτων PRC-155 Manpack σε επίπεδο διμοιρίας και πιο κάτω.

Οι στρατιώτες μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους και να μοιραστούν δεδομένα με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα κινητά τους, μπορούν να καλέσουν τούς φίλους και την οικογένεια τους οπουδήποτε στο κόσμο.

Η επίδειξη της General Dynamics ακολούθησε την παρακάτω διαδικάσια:

  • Χειριστές ασυρμάτων εξοπλισμένοι με ασύρματους χειρός PRC-154A Rifleman στο Τόντον της Μασαχουσέτης δημιούργησαν ένα τοπικό δίκτυο, ή ομάδα επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή Soldier Radio Waveform (SRW). Ένας ασύρματος πλάτης δύο καναλιών PRC-155 Manpack, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, ήταν μέλος του δικτύου επικοινωνίας.
  • Ο ασύρματος PRC-155 Manpack γεφύρωσε απρόσκοπτα τις επικοινωνίες του δικτύου SRW στο ένα κανάλι της συχνότητας MUOS που χρειαζότανε να συνδεθεί με τους δορυφόρους MUOS, μέσω του δεύτερου καναλιού του ασύρματου πλάτης PRC-155 Manpack.
  • Η επικοινωνία φωνής και δεδομένων εκπέμφθηκε από τον ασύρματο Manpack στο Τόντον της Μασαχουσέτης στον δορυφόρο και επέστρεψε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου συνδέθηκε στον δεύτερο ασύρματο πλάτης δύο καναλιών PRC-155 Manpack.
  • Τότε, ο δεύτερος ασύρματος PRC-155 Manpack γεφύρωσε απαρεμπόδιστα τις επικοινωνίες MUOS στο ένα κανάλι με την συχνότητα του SINCGARS που χρειαζόταν για να συνδεθεί με τη δεύτερη ομάδα επικοινωνίας των χρηστών, οι οποίοι επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας ασυρμάτους SINCGARS, δημιουργώντας έτσι μία δοκιμή δορυφορικής φωνητικής επικοινωνίας, σε πραγματικό χρόνο, η οποία ήταν δυνατή και καθαρή αναμεταξύ των χρηστών ραδιοφωνικής εκμετάλλευσης στο Τόντον και το Φοίνιξ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Δεκέμβριο του 2013, ο ασύρματος PRC-155 Manpack ήταν ο πρώτος ασύρματος που πραγματοποίησε αποκρυπτογραφημένη εκπομπή φωνής και δεδομένων από την Αλάσκα και τον Αρκτικό Κύκλο χρησιμοποιώντας την κυματομορφή MUOS για να συνδεθεί στο δορυφόρο MUOS και το επίγειο δίκτυο επικοινωνιών.

Το MUOS του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι ένα δορυφορικό σύστημα τακτικής επικοινωνίας συχνότητας Στενής Ζώνης νέας γενιάς, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την βελτίωση των επικοινωνιών εδάφους-δορυφόρου-εδάφους σε όλο το στρατιωτικό και κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος της Γης.

Χρησιμοποιώντας ένα δέκα-ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, παρόμοιας λειτουργίας με το αυτό που χρησιμοποιούν οι πολίτες με τα έξυπνα κινητά, το δορυφορικό δίκτυο επικοινωνιών μπορεί να παρέχει μία αύξηση στην αναμετάδοση κατά 16 φορές πάνω από το τρ
έχον δορυφορικό σύστημα εξαιρετικά υψηλών συχνοτήτων «Ultra High Frequency» (UHF).

Ο ασύρματος πλάτης Manpack συνδεθηκε με επιτυχία με δυο ασυρμάτους χειρός Rifleman 2000 μίλια μακριά δια μέσου του δορυφόρου MUOS. (thesoldiersnetwork.com)

Ο ασύρματος πλάτης Manpack συνδέθηκε με επιτυχία με δυο ασυρμάτους χειρός Rifleman 2000 μίλια μακριά δια μέσου του δορυφόρου MUOS. (thesoldiersnetwork.com)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: