Το συστημα GBAD του πρόγραμματος Directed Energy On the Move Future Naval Capabilities καλεί την επίδειξη πεδίου ενός συστήματος λειζερ μικρού βεληνεκούς τοποθετημένο σε όχημα Χαμερ με ελάχιστη εξοδο ισχύος 25Kw.(Raytheon via defense-update.com)

Το σύστημα GBAD του προγράμματος Directed Energy On the Move Future Naval Capabilities καλεί την επίδειξη πεδίου ενός συστήματος λέιζερ μικρού βεληνεκούς τοποθετημένο σε όχημα τύπου Χαμερ με ελάχιστη έξοδο ισχύος 25Kw.(Raytheon via defense-update.com)

H αμερικάνική εταιρεία Raytheon προκειται να αναπτύξει ένα εποχούμενο σύστημα λέιζερ για το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα πλαίσια προγράμματος του Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.

Το συμβόλαιο για την Επίγεια Αντιαεροπορική συσκευή (Ground Based Air Defense-GBAD) -με ικανότητα εξουδετέρωσης χαμηλά ιπτάμενων αεροσκάφων όπως τα UAV- θα στοιχίσει 11 εκατομμύρια δολάρια.

Η Raytheon λεει πως θα κάνει χρήση της τεχνολογίας κυματοδηγού παράλληλου επιπέδου ή PWG, η οποία θα έχει ελάχιστη έξοδο ισχύος 25kW. Χρησιμοποιώντας ένα PWG, με μέγεθος και σχήμα ακτίνας 12 ιντσών, τα υψηλής ενέργειας λέιζερ της Raytheon θα δημιουργήσουν αρκετή ενέργεια ώστε να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά μικρά μη επανδρωμένα αεροχήματα.

«Η λύση λέιζερ δημιουργεί υψηλής ισχύος έξοδο σε ένα μικρό, ανθεκτικό και ελαφρύ πακέτο, ιδανικό για τοποθέτηση σε κινητές πλατφόρμες. Η αρχιτεκτονική λέιζερ του PWG είναι κλιμακούμενη, μπορούμε να πετύχουμε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα ισχύος με τον ίδιο κόμπακτ σχεδιασμό που χρησιμοποιούμε για το GBAD» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Raytheon Space Systems, Μπίλ Χάρτ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το όπλο λέιζερ θα τοποθετηθεί σε ένα όχημα τύπου Χάμερ για δοκιμές. Δεν έχει έχει ανακοινωθεί χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Βίντεο από τη δοκιμή του συστήματος λέιζερ το 2010.

Απόδοση από το UPI για το Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: