Υποβρύχιο κλάσης Shishumar του Ινδικού πολεμικού Ναυτικού (indiannavy.nic.in via wikipedia)

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας αναζητεί αντιπλοικούς υποβρυχίως εκτοξευόμενους πυραύλους για να εξοπλίσει τα υποβρύχια τύπου 209-1500 κλάσης Shishumar.

Στις αρχές Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκριναν την στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) στην Ινδία δώδεκα υποβρύχιων πυραύλων Harpoon UGM-84L Block II με την κάψουλα τους, δέκα συσκευασμένων εκπαιδευτικών πυραύλων, 2 συσκευασμένων οχήματων πιστοποίησης εκπαίδευσης, κάνιστρα, εξαρτήματα και ανταλλακτικά, υποστήριξή και εξοπλισμό δοκιμής, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικού, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και άλλα συναφή στοιχεία διοικητικής υποστήριξης για το εκτιμώμενο κόστος των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ινδία είχε αγοράσει το 1981, τέσσερα υποβρύχια από την γερμανική ναυπηγική βιομηχανία TKMS συμπεριλαμβανομένων δύο πακέτων υλικού.

Η Ινδία έχει ήδη αποκτήσει τους εκτοξευόμενους από αέρος πυραύλους AGM-84 Harpoon ώστε να τους ενσωματώσει στα μαχητικά Jaguar της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8I Poseidon του Ινδικού Ναυτικού.

 

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: