Από τη συνάντηση του Νίκου Ταβουλάρη με τον πρεσβευτή της Κίνας Ζου Ξιαολί. (Εφημερίδα Δημοκρατία)

Από τη συνάντηση του Νίκου Ταβουλάρη με τον πρεσβευτή της Κίνας Ζου Ξιαολί. (Εφημερίδα Δημοκρατία)

Το αναμνηστικό του Ν. Ταβουλάρη προς τον Κινέζο πρεσβευτή και οι απίστευτες καθυστερήσεις από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Από ξεναγήσεις και δημόσιες σχέσεις άριστα, αλλά από κατασκευαστικό έργο μηδέν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που -ύστερα από χρόνια πλούσιων παραγγελιών από το Πολεμικό Ναυτικό- πνέουν τα λοίσθια, αν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν μία περίεργη ασυλία από την κυβέρνηση.
Πάντως, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και στο Πολεμικό Ναυτικό σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες ο πάλαι ποτέ «ισχυρός ανήρ» της Ελευσίνας Νίκος Ταβουλάρης πρέπει είτε να απέκτησε θράσος είτε να κυριαρχείται απο μαύρο χιούμορ και αίσθηση αυτοκριτικής.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελευσίνα του πρεσβευτή της Κίνας Ζου Ξιαολί και στελεχών του ναυπηγικού ομίλου Fujian, ο κ. Ταβουλάρης τους παρουσίασε, αντί χειροπιαστού κατασκευαστικού έργου, μια πυραυλάκατο σε πλακέτα!

Συγκεκριμένα, στην αναμνηστική πλακέτα που προσέφερε ο Ν. Ταβουλάρης, κάτω από το λογότυπο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, εμφανίζεται το σχέδιο μίας πυραυλακάτου τύπου «Super Vita».

Το πρόβλημα είναι ότι μία πυραυλάκατος, η «Ρίτσος P71», ακόμα… ναυπηγείται στην Ελευσίνα, αν και ο συμβατικός χρόνος παράδοσης έχει παρέλθει κατά πολύ, παρά πολύ.

Στο Πολεμικό Ναυτικό δηλώνουν παντελή άγνοια για το πότε θα παραλάβουν αυτό το πλοίο ενώ δεν κάνουν καμία απολύτως πρόβλεψη για τις άλλες δύο του ίδιου τύπου, που, επίσης «ναυπηγούνται» στην Ελευσίνα.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 1η Σεπτεμβρίου 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: