Ολοκληρώθηκε ο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 41 F-16 του Πακιστάν από την Τουρκία. (defence.pk)

Οι Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες ολοκλήρωσαν τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων τελευταίων μαχητικών αεροσκάφων F-16 του Πακιστάν, ολοκληρώνοντας έτσι την σύμβαση πενταετούς ισχύος. Τα τελευταία τέσσερα αεροσκάφη παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε την Τρίτη στην Άγκυρα. Η βιομηχανία, γνωστή με το ακρωνύμιο TUSAS, υπέγραψε τη σύμβαση εκσυγχρονισμού, με το υπουργείο Άμυνας του Πακιστάν, την 29η Ιουνίου 2009. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τούρκοι τεχνικοί εκσυγχρόνισαν και έλεγξαν 41 αεροσκάφη. Τα πρώτα 3 μαχητικά παραδόθηκαν δυο χρόνια μετά. Η ΤUSAS ξεκίνησε την συμπαραγωγή των -αμερικάνικου σχεδιασμού- F-16 για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 1984.

Η TUSAS έχει εκσυγχρονίσει επίσης τα F-16 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, μαχητικά αεροσκάφη από την Τουρκία και το Πακιστάν συμμετέχουν σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση στην πόλη του Ικονίου στην κεντρική Τουρκία, η οποία ξεκίνησε την 31η Αυγούστου 2014.
Η άσκηση είναι μέρος της ετήσιας Τουρκικής άσκησης Anatolian Eagle η οποία συγκεντρώνει πιλότους μαχητικών από διαφορετικές χώρες.

Απόδοση απο την Daily Sabah για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: