Η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι εθνική διακλαδική άσκηση επί χάρτου (ΤΑΑΣ) και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). (ΓΕΣ)

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΝ) γνωστοποίησε πως από 08 έως 12 Σεπ 14, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο (χερσαίο-θαλάσσιο-εναέριο) θα πραγματοποιηθεί η ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 2014».

Η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 2014» είναι εθνική διακλαδική Άσκηση, μεγάλης κλίμακας άνευ στρατευμάτων, με ευρεία συμμετοχή του Στρατιωτικού Τομέα μέχρι επιπέδου Μειζόνων Διοικήσεων καθώς και πολιτικών φορέων, στο βαθμό που είναι δυνατό.

Σκοπός της ασκήσεως είναι η εξάσκηση του προσωπικού στη διαδικασία χειρισμού κρίσεων και στη λειτουργία των Επιτελείων σε όλες τις φάσεις πριν και κατά τις επιχειρήσεις.

Η άσκηση οφείλει την ονομασία της στο Μέγα Αλέξανδρο.

O Μέγας Αλέξανδρος (356-323 π.Χ.) ήταν βασιλεύς της Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων, γεννήθηκε στην Πέλλα και ήταν γιός του Φιλίππου του Β’ και της Ολυμπιάδας. Ήταν μαθητής του Αριστοτέλη. Εκοσμείτο από σπουδαίες ηγετικές ικανότητες. Χάρη στο Μέγα Αλέξανδρο ο Ελληνικός Πολιτισμός διαδόθηκε σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Γενικά υπήρξε κοσμοϊστορική φυσιογνωμία που η δράση της επέδρασε ανυπολόγιστα στη μοίρα του ελληνισμού και της ανθρωπότητας.
Η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι εθνική διακλαδική άσκηση επί χάρτου (ΤΑΑΣ) και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: