Η SDB II μπορεί να εξουδετερώσει κινούμενους και στατικούς στόχους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ακρίβεια από μεγάλες αποστάσεις σε αποστάσεις άμεσης προσβολής χρησιμοποιώντας έναν ερευνητή τριπλής επιλογής. (Raytheon)

Η Μικρού Διαμέτρου Βόμβα (SDB) ΙΙ βρίσκεται κοντά στη χαμηλού ρυθμού παραγωγή μετά από δοκιμαστικές πτήσεις καθοδηγούμενου οχήματος (GTV) κατά στατικών και κινούμενων στόχων.

Η δόκιμες – οι τελικές απαιτούμενες δοκιμές GTV πριν την τελική έγκριση προμήθειας- πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μαζί με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, δήλωσε η βιομηχανία.

«Οι συγκεκριμένες καθοδηγούμενες δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά ξεχωριστών στόχων σε σενάρια που περιελάμβαναν εμπλοκή κινούμενων η στατικών στόχων που περιείχαν τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα οχήματα,» είπε ο διευθυντής προγράμματος SDB II της Raytheon, Τζον Ο’Μπραϊαν. «Η δυνατότητα διαβάθμισης στόχων και η πραγματοποίηση επιλογής στόχων βάσει της διαβάθμισης είναι μια επαναστατική δυνατότητα την οποία δεν διαθέτει κανένα άλλο όπλο ή ερευνητής την σήμερον ημέραν.»

Η SDB II διαθέτει έναν τριπλής επιλογής ερευνητή ο οποίος χρησιμοποιεί ένα μιλιμετρικού κύματος ραντάρ, μη ψυχόμενο ανιχνευτή υπέρυθρης απεικόνισης και ημι-ενεργές επιλογές λέιζερ για στοχοποιήση από μεγάλη απόσταση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Οι στόχοι της βόμβας μπορούν να τροποποιηθούν μετά την άφεση της, μέσω μίας ασφαλούς ζεύξης δεδομένων η οποία αποστέλλει τα νέα στοιχεία εν πτήσει στο πυρομαχικό.

Η Raytheon είπε πως δυο δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες για την περαιτέρω επίδειξη της ετοιμότητας του πυρομαχικού για την είσοδο στην παραγωγή.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: