Το ισραηλινό επίγειο κινητό ραντάρ της οικογένειας MHR

Το ισραηλινό επίγειο κινητό ραντάρ της οικογένειας MHR

Η Ισραηλινή βιομηχανία RADA Electronic Industries ανακοίνωσε πως η οικογένειας του επίγειου, κινητού συστήματος ραντάρ «Πολλαπλών αποστολών Ημισφαιρικό Ραντάρ» (MHR) χρησιμοποιήθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» (Protective Edge) στην περιοχή της Γάζας.

Το φορητό σύστημα χρησιμοποιήθηκε στην ανίχνευση βλημάτων όλμων, ρουκετών μικρού βεληνεκούς, και μη επανδρωμένων αεροχήματων.

Τα ραντάρ MHR έχουν αναπτυχθεί στη συνοριακή γραμμή ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα το καλοκαίρι του 2013, με επιπρόσθετα συστήματα να έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια της τελευταίας στρατιωτικής επιχείρησης. Κατά τη σύρραξη, τα ραντάρ δικτυώθηκαν με το εθνικό κεντρικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Το MHR είναι ένα παλμικό ραντάρ ντόπλερ, S-Band, που λειτουργεί με λογισμικό το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) και εξελιγμένη επεξεργασία σήματος, το σύστημα μπορεί να συνδυάσει επιχειρησιακές αποστολές C-UAS και C-RAM στο ίδιο ραντάρ, να παρέχει τακτική επιτήρηση και λύσεις προειδοποίησης στη δύναμη ελιγμού και συνοριακή προστασία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: