Άρμα μάχης Τ-80 της Εθνικής Φρουράς στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2011. (Υπ.Αμ. Κύπρου)

Μετά την περσινή παρέλαση… κρίσης, στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέρχεται η συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων και πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελευθερος» σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες, κατά πόσο θα συνεχιστεί και φέτος η κυβερνητική απόφαση για συμμετοχή μόνο πεζοπόρων τμημάτων, αποφασίστηκε ότι θα διατεθούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι, έτσι ώστε στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου να συμμετάσχουν και μηχανοκίνητα τμήματα.

Στις συσκέψεις αποφασίστηκε επίσης ότι η κάθε κρατική υπηρεσία (Εθνική Φρουρά, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών), που θα συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση, θα αποφασίσει για τον αριθμό των μηχανοκίνητων μέσων που θα χρησιμοποιηθεί.

Πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι το ΓΕΕΦ αποφάσισε ότι από τη στιγμή που δεν θα παρουσιαστούν νέα οπλικά συστήματα, η Εθνική Φρουρά θα συμμετάσχει στην παρέλαση με αντιπροσωπευτικά μέσα από όλους τους σχηματισμούς.

Όσον αφορά στις προετοιμασίες για την παρέλαση, έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλες τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι όλα άψογα την 1η Οκτωβρίου. Μοναδική εκκρεμότητα είναι ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα της παρέλασης, καθώς πέρσι «ξηλώθηκε» μεγάλο τμήμα του διαύλου στην αεροπορική βάση Λακατάμιας, χώρος στον οποίο πραγματοποιούνταν πάντα οι πρόβες της παρέλασης. Το ΓΕΕΦ αναζητά πλέον άλλες λύσεις, με πιο πιθανές δύο μεγάλα στρατόπεδα στην επαρχία Λευκωσίας.

Πέρσι, τα κονδύλια, που εξοικονομήθηκαν από τη μη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση, διατέθηκαν για ενίσχυση των κοινωνικών παροχών και συγκεκριμένα για τα προγεύματα στους άπορους μαθητές στα σχολεία. Συνολικά πέρσι εξοικονομήθηκαν περίπου €80.000.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

Πηγή: philenews.com

One Response

  1. EVRIPIDES

    Φυσιολογικά, σε ένα ημικατεχόμενο κράτος, το ελευθερο τμήμα θα ζούσε με την λαχτάρα της απελευθέρωσης του κατεχόμενου τμήματος. Και θα το έδειχνε σε κάθε εκδήλωση και θα το «φώναζε» με κάθε μέσο. Αλλά μάλλον στη Κυπριακή Δημοκρατία, οι Ε/Κ θεωρούν φυσιολογικό να είναι κατεχόμενο ένα μέρος της νήσου, οπότε τι χρειάζονται τα άρματα μάχης στις παρελάσεις ή καλύτερα οι ίδιες οι παρελάσεις…

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: