Στιγμιότυπο απο το διαφημιστικό βίντεο που φαίνεται ένα σύστημα θερμικής απεικόνισης Ranger HRC της FLIR Systems και το επίγειο/παράκτιο ραντάρ επιτήρησης BOR-A της Thales. (Saudi MoI via IHS Janes)

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ εγκαινίασε την 5η Σεπτεμβρίου πρώτη φάση φράχτη συνοριακής προστασίας κατά μήκος των βορείων συνόρων του Βασιλείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Saudi Press Agency αναμετέδωσε πως ο πολλαπλών επιπέδων φράχτης εκτείνεται κατά μήκος των -900 χιλιομέτρων- βορείων συνόρων και αποτελείται από 78 πύργους παρατήρησης, οχτώ κέντρα ελέγχου, 10 οχήματα επιτήρησης, 32 κέντρα άμεσης αντίδρασης και τρεις ομάδες άμεσης επέμβασης, όλα δικτυωμένα με συνδεδεμένα σε δίκτυο επικοινωνιών οπτικής ίνας. Ειπώθηκε πως 3400 άνθρωποι εκπαιδεύονται για να επανδρώσουν τον φράχτη από 60 εκπαιδευτές.

Ενα διαφημιστικό βίντεο που αποδεσμεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει τον βάθους, 10 χιλιομέτρων, φράχτη που αποτελείται από ένα ανάχωμα άμμου, δύο φράχτες, και έναν δρόμο περιπολιών, ο οποίος συνδέει τα διάφορα παρατηρητήρια και τις εγκαταστάσεις υποστήριξης.

Το βίντεο περιελάμβανε εικόνες από ένα φορτηγό Mercedes-Benz Unimog να κινείται εντός μίας υπερυψωμένης πλατφόρμας και να αναπτύσσει την, ενσωματωμένη σε ιστό, συσκευή θερμικής απεικόνισης Ranger HRC της FLIR Systems και αυτό που εμφανίζεται είναι το όχημα επίγειας παρατήρησης BOR-A της Thales. Ένα Ranger HRC γίνεται αντιληπτό σε ένα από τα στατικά υπερυψωμένα παρατηρητήρια.

Η FLIR Systems λέει πως το Ranger HRC μπορεί να ανιχνεύσει στόχο μεγέθους ανθρώπου σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων και όχημα σε περισσοτερα από 20 χλμ. Το BOR-A μπορεί να ανιχνεύσει έναν άνθρωπο στα 16 ή 19 χιλιόμετρα μακριά, ανάλογα με την εκδοσή, και ένα όχημα στα 33 ή 39 χλμ.

Ούτε η FLIR Systems αλλά ούτε και η Thales ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα για πληροφορίες όσον αφορά την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα συνοριακής φύλαξης της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιούνιο 2009 η EADS (πλέον Airbus Military & Space) ανακοίνωσε πως είχε κερδίσει σύμβαση για «το πρόγραμμα συνοριακής προστασίας που καλύπτει όλα τα σύνορα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας». Έχει ειπωθεί πως το σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και θα καλύπτει 9000 χιλιόμετρα συνόρων.

Ο φράχτης που θα χωρίζει την Σαουδική Αραβία απο το Ιράκ. (telegraph.co.uk)

Βίντεο που παρουσιάζει τη σειρά συστημάτων θερμικής απεικόνισης Ranger HRC
Απόδοση απο το IHS Janes για την Προέλαση

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: