Εορτασμός της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Μαραθώνα (Σεπτέμβριος 490 π.X.). (ΓΕΣ)

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Εορτασμός της επετείου της ιστορικής μάχης του Μαραθώνα (Σεπτέμβριος 490 π.X.)», στο χώρο του αμφιθεάτρου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τη Μάχη του Μαραθώνα, είναι όπως παρακάτω:

Ώρα: 09:30 Πέρας προσέλευσης

Ώρα: 10:00 Χαιρετισμοί

Ώρα: 10:15 «Η πολιτικοστρατιωτική διάσταση της μάχης του Μαραθώνα», Ανχης (ΜΧ) Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Ιστορικός ΓΕΣ/ΔΙΣ.

Ώρα: 10:40 «Οι Πλαταιείς στον Μαραθώνα», Δρ Γεώργιος Σταϊνχάουερ, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ώρα: 11:00 «Η πολιτική εκμετάλλευση της μάχης του Μαραθώνα», Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Ώρα: 11:20 «Μαραθών: Παρακαταθήκαι και προς υλοποίησην υποχρεώσεις έναντι του αρχαιολογικού χώρου της Τετραπόλεως», Γεώργιος Στυλ. Κορρές, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ώρα: 11:40 Περιήγηση στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη «Μάχη του Μαραθώνα».

Ώρα: 12:00 Πέρας εκδήλωσης.
Η είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους διαθέτουν πρόσκληση.

2 Σχόλια

  1. eav2

    Μου κάνει εντύπωση πως δεν είναι ομιλητής σε μια στρατιωτική σχολή ο στρατηγός Φράγκος, ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο πρόσφατα για τη μάχη του Μαραθώνα.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: