Συγκρότημα βαλλιστικού πυραύλου Iskander-M. (RIA Novosti/Grigoriy Sisoev)

Συγκρότημα βαλλιστικού πυραύλου Iskander-M. (RIA Novosti/Grigoriy Sisoev)

Η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία πυραύλους Iskander-M κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Vostok-2014 στην Άπω Ανατολή. Ήταν η πρώτη εκτόξευση του είδους για την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Νωρίς το Σάββατο, η πυραυλική ταξιαρχία Iskander-M διατάχθηκε να κινηθεί στις θέσεις εκτόξευσης στις απομακρυσμένες δασικές εκτάσεις της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας. Ο πύραυλος εξάλειψε όλους τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Ο σκοπός της άσκησης ο έλεγχος του συντονισμού μεταξύ του γενικού επιτελείου και διοικήσεων διαφορετικών οπλικών συστημάτων, όπως επίσης και η βελτίωση της διοίκησης και έλεγχου των στρατευμάτων κατά την πραγματοποίηση σύνθετων αποστολών.

«Ο Iskander είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα μας, ο εγγυητής της ασφάλειας μας,» επεσήμανε μετά την δοκιμή ο Αρχηγός των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων και Πυροβολικού του Ρωσικού Στρατού Ξηράς, Υποστράτηγος Μιχαήλ Ματβιέφσκι.

Ο Iskander (που αναφέρεται επίσης με το την ονομασία του NATO, SS-26 Stone) χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα και ευελιξία, καθώς απαιτούνται μόνο 20 λεπτά για να εισέλθει το σύστημα σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Το σύστημα έχει την δυνατότητα προσβολής στόχων σε απόσταση έως 400 χιλιόμετρα, με ακρίβεια περίπου 30 εκατοστόμετρων. Μπορεί να χτυπήσει αντίπαλα στρατεύματα ή υπόγεια κέντρα διοικήσεως, αναλόγως με την πολεμική κεφαλή που έχει τοποθετηθεί στους πυραύλους. Αν χρειαστεί, οι πύραυλοι του μπορούν να οπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Το προηγμένο πυραυλικό σύστημα χρησιμοποιείται από τον Ρωσικό Στρατό από το 2006.

Η στρατηγική άσκηση διοίκησης και προσωπικού, με την κωδική ονομασία Vostok-2014, ξεκίνησε στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και θα συνεχιστεί μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου.

«Στην άσκηση, θα λάβουν μέρος περίπου 100000 στρατιώτες, περισσότερα από 1500 άρματα, 120 αεροσκάφη, 5000 οπλικά συστήματα, στρατιωτικά και ειδικά συστήματα, και 70 πλοία,» ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τακτικοί και πύραυλοι Κρουζ θα εκτοξευτούν από γης, αέρος και θαλασσής κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερα από 20 πεδία ασκήσεων από το Ανάντιρ στο βορρά στο Βλαδιβοστόκ στο νότο.

Ρωσικά στρατεύματα θα εκπαιδευτούν στην προάσπιση της παράκτιας περιοχής και των νησιών Σαχαλίν, την Καμτσάτκα, την Τσουκότκα και το νοτιότερο σημείο του Κράι Πριμόρσκι.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HY_uUvrd_-g]

Απόδοση από το Russia Today για την Προέλαση.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: