Ελικόπτερο Sea Lynx Mk.88A του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού (© Daniel Schwinn via planespotters.net)

Μία 22 εκατοστών μήκους ρωγμή που ανακαλύφθηκε σε ένα Γερμανικό ελικόπτερο Sea Lynx Mk88 έχει καθηλώσει τα 21 εκ των 22 του στόλου ελικοπτέρων Sea Lynx του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η ρωγμή διαπιστώθηκε στην περιοχή του ουραίου στροφείου ενός Sea Lynx της φρεγάτας Luberk, που αυτή τη στιγμή πλέει προς την Σομαλική χερσόνησο, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου. Εφόσον έχει παρουσιαστεί προδιάθεση, για το ίδιο ελάττωμα, και σε άλλα Sea Lynx, θα εξεταστεί ολόκληρος ο στόλος των ελικοπτέρων.

Δεκαπέντε από τα πολλαπλής χρήσης στρατιωτικά ελικόπτερα Sea Lynx έχουν ήδη καθηλωθεί ενώ έξι βρίσκονται σε προγραμματισμένη συντήρηση. Σε ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιείται σε εκπαιδευτικές πτήσεις,  εχει επιτραπεί η συνέχιση των πτήσεων ώστε να προχωρήσει η εκπαίδευσή των πληρωμάτων.

Η Ομοσπονδιακή Άμυνα της Γερμανίας (Bundeswehr) βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κατασκευαστές του ελικοπτέρου AgustaWestland και Airbus, για το πώς θα επισκευαστεί μόνιμα το ελάττωμα. Οι επισκευές θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του 2015, όπου και τα Sea Lynx θα επιστρέψουν στις επιχειρησιακές πτήσεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου.

Η καθήλωση του ελικοπτέρου θα επηρεάσει επίσης την συμμετοχή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση καταπολέμησης πειρατείας Atalanta γύρω από το Κέρας της Αφρικής, επειδή, συνήθως, οι Γερμανικές φρεγάτες διαθέτουν δύο οργανικά ελικόπτερα Sea Lynx. Επομένως, η Luberg συμμετέχει στην αποστολή χωρίς λειτουργικά οργανικά ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος τύπου είπε πως ο διεθνής στολίσκος διαθέτει αρκετά ελικόπτερα που παρέχονται από τα πολεμικά πλοία άλλων χωρών, όμως θα πρέπει να παρέχουν υποστήριξη στο Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Φρεγάτα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού F214 Lübeck κλάσης F122 Bremen. (wikipedia)

Απόδοση από το defencenews.com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: