Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ Καρπάθου. (ΓΕΑ)

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Απ) Καρπάθου, παρουσία του Διευθυντή του Γ’ Κλάδου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), Ταξίαρχου (Μ) Ιωάννη Γεννηματά, ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΑΤΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Α/Απ Καρπάθου, από τον Σμήναρχο (Ι) Απόστολο Μπούκα στον Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Βάσσο.

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ Καρπάθου. (ΓΕΑ)

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.

Αποστολή
Το Αεροπορικό Απόσπασμα Καρπάθου έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση – εκπαίδευση του προσωπικού, τη συντήρηση των μέσων και συστημάτων που της διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ Καρπάθου. (ΓΕΑ)

Ιστορία
Το 1975 αρχίζει η κατασκευή του αεροδρομίου από τη Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ).

Το 1987 συγκροτείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Καρπάθου με την τοποθέτηση ολιγάριθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το 1990 αρχίζει η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αποστολές – Επιχειρήσεις – Ασκήσεις
Η μονάδα συμμετείχε στις όλες τις εθνικές και διακλαδικές ασκήσεις.

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ Καρπάθου. (ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: