Μαχητικό Eurofighter Typhoon κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο στο Χαμσάιρ, της Αγγλίας, την 14 Ιουλίου 2014. (© AFP/File Carl Cour via businessinsider.com)

Ενα κατασκευαστικό λάθος που διαπιστώθηκε στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon ανακοίνωσε η Γερμανία την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, αναγγέλλοντας πως ανέστειλε τις παραλαβές των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκάφων.

Τα νέα αυτά ήταν ενα ακόμη χτύπημα για το προβληματικό και δαπανηρό πρόγραμμα του Eurofighter – και προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τη διάθεση των μαχητικών. Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ελάττωμα που ανακαλύφθηκε βρισκόταν στο πίσω μέρος της ατράκτου του δικινητήριου μαχητικού πολλαπλού ρόλου.

Ως αποτέλεσμα, το Βερολίνο αποφάσισε να περικόψει τον χρόνο πτήσεως που πραγματοποιούν σε ετήσια βάση τα Eurofighter, στο μισό, από τις 3000 ώρες στις 1500 ώρες πτήσης.

O ειδησεογραφικός ιστότοπος Sriegel Online ανέφερε πως στο χειρότερο σενάριο, το ελάττωμα μπορεί, πιθανών, να έχει επιπτώσεις στην σταθερότητα της ατράκτου του αεροσκάφους.

Είχε ειπωθεί πως πρώτη η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία διαπίστωσε το ελάττωμα και αποφάσισε επίσης να μειώσει στο μισό τις ετήσιες ώρες πτήσεων, ώστε να μην καταπονούνται τα αεροσκάφη.

Γερμανία και Βρετανία διαθέτουν σε υπηρεσία περισσότερα από 100 μαχητικά Eurofighter Typhoon.

Το Spiegel είπε πως η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας χρησιμοποιεί 109 μαχητικά.

Το Eurofighter κατασκευάζεται από μία κοινοπραξία η οποία αποτελείται από τον Ευρωπαίο κατασκευαστή αεροσκάφων Airbus, τη βρετανική BAE και την ιταλική Finmeccanica.

Γερμανία και Βρετανία έχουν ήδη μειώσει στο μισό τις αρχικές παραγγελίες τους κατά 250 μαχητικά η κάθε μια, και αρκετοί διεθνείς διαγωνισμοί έχουν αποτύχει, ωθώντας τον επικεφαλής της αμυντικής συνεργασίας να ανακοινώσει πώς η παραγωγή θα τερματιστεί το 2018 εάν δεν υπάρξουν περισσότερες παραγγελίες.

Τον Ιούνιο ένα Eurofighter κατέπεσε κατά την φάση της προσγείωσης στη νοτιοδυτική Ισπανία, σκοτώνοντας τον 30 χρόνο πιλότο του. Τα αίτια δεν έγιναν γνωστά.

Απόδοση απο το business insider για την Προέλαση.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: