Το ιρανικής προέλευσης τυφέκιο ειδικής ακριβείας Fateh.

Το ιρανικής προέλευσης τυφέκιο ειδικής ακριβείας Fateh.

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ολοκλήρωσε τις δοκιμές των νέας εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων, τα οποία περιελάμβαναν μια υψηλής εκρηκτικότητας νάρκη, ενός τυφεκίου ειδικής ακριβείας και ενός τρίκανου πυροβόλου τύπου Gatling.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, οι Χερσαίες Δυνάμεις των IRGC πραγματοποίησαν τη δοκιμή μίας τηλεχειριζόμενης νάρκης παγιδεύσεων δρόμων (roadside), με την ονομασία «Ramait», η οποία μπορεί να εξουδετερώσει μία φάλαγγα θωρακισμένων οχημάτων σε ακτίνα 100-150 μέτρων με μεγάλη φονικότητα και ακρίβεια.

Ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων των IRGC  Ταξιάρχος Μωχάμεντ Πακπούρ χαιρέτησε τις δυνατότητες της roadside νάρκης Ramait και δήλωσε πως η μαζική παραγωγή της νάρκης θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Χερσαίες Δυνάμεις του Ιράν δοκιμάσαν με επιτυχία το τρίκανο πυροβόλο Asefeh. (uvea.net63.net)

Εν τω μεταξύ,  κατά τη διάρκεια της τελετής, ένα περιστροφικό τρίκανο πυροβόλο με την ονομασία «Asefeh» υποβλήθηκε σε δοκιμή πραγματοποιώντας βολή κατά επίγειων στόχων. Το διαμετρήματος 23 χιλιοστών πυροβόλο που μπορεί να βάλλει 900 βλήματα το λεπτό, θα χρησιμοποιηθεί για την κατάρριψη εχθρικών πυραύλων κρούζ και χαμηλά ιπτάμενα αντικείμενα.

Οι Χερσαίες Δυνάμεις των IRGC πραγματοποίησαν επίσης δοκιμή και σε ένα τρίτο στρατιωτικό σύστημα, το τυφέκιο ειδικής ακριβείας «Fateh» το οποίο μπορεί να βάλλει φυσίγγια των 5,56 χιλ.

Τα τελευταία χρόνια το Ιράν έχει κάνει μεγάλα βήματα στον αμυντικό τομέα και απέκτησε αυτάρκεια στην παραγωγή σημαντικών οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού.

Πυροβόλο Asefeh 23 χιλιοστών.

Την 23η Σεπτεμβρίου, το Ιράν αποκάλυψε το πρώτο εγχώριο μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) οπλισμένο με αντιαεροπορικού πυραύλους, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για αεροπορικές συγκρούσεις.

Τυφέκιο Fateh. (farsnews.com)

Νωρίτερα, τον ίδιο μήνα, το Ιράν αποκάλυψε επίσης δύο εγχώρια, τελευταίας τεχνολογίας  RADAR  με την ονομασία Arash-2 και Kayhan, τα οποία, σύμφωνα με το PressTV, μπορούν να εντοπίσουν «αόρατα» αεροσκάφη και απομακρυσμένους στόχους.

Απόδοση απο το PressTv για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: