Εργασίες του ΤΕΝΞ το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2014. (ΓΕΣ)

To Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αποδέσμευσε στιγμιότυπα από τις εργασίες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εργασίες του ΤΕΝΞ. Δεύτερη φωτογραφία στο αεροδρόμιο Μακεδονία. (ΓΕΣ)

Λεπτομέρειες που αφορούν την δεύτερη φωτογραφία: Στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 η 112 ΟΝ η οποία εργάζεται στο Α/Δ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης εντόπισε μία βόμβα αεροπορίας γερμανικής προέλευσης Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τύπου SD-50. Οι τεχνικοί EOD της ΟΝ προέβηκαν σε αναγνώριση της βόμβας όπου και επιβεβαιώθηκε ότι ο τύπος της πρόκειται για SD-50.

Εργασίες του ΤΕΝΞ στο αεροδρόμιο Μακεδονία. (ΓΕΣ)

Αποφασίστηκε η κατάκαυση της βόμβας με τη χρήση χειροβομβίδων θερμίτη. Περιμετρικά της βόμβας κατασκευάστηκε ειδικό ανάχωμα με τη συνδρομή μηχανήματος ΜΧ το οποίο θα περιόριζε τα αποτελέσματα της θραυσματοποίησης σε περίπτωση μη αναμενόμενης έκρηξης της βόμβας κατά τη διαδικασία κατάκαυσης. Την 19 Σεπτεμβρίου 2014 η βόμβα καταστράφηκε με ασφάλεια από το προσωπικό EOD της 112 ΟΝ με τη χρήση χειροβομβίδων θερμίτη.

Εργασίες του ΤΕΝΞ. Τέταρτη φωτογραφία στην Ομορφοκκλησιά Καστοριάς. (ΓΕΣ)

Λεπτομέρειες που αφορούν την τέταρτη φωτογραφία: Το πυρομαχικό ανευρέθηκε στην περιοχή Ομορφοκκλησιά Καστοριάς την 18 Σεπτεμβρίου 2014. Προσωπικό EOD της 212 Ομάδας Ναρκαλιείας του ΤΕΝΞ έσπευσε στο χώρο για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Εργασίες του ΤΕΝΞ στην Ομορφοκκλησιά Καστοριάς. (ΓΕΣ)

Κατόπιν αναγνώρισης του πυρομαχικού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για βλήμα φωτιστικό 60 χιλιοστών. Καταστράφηκε επί τόπου από τους τεχνικούς EOD.

Εργασίες του ΤΕΝΞ. Έκτη φωτογραφία στην Παλαμπά Θεσπρωτίας. (ΓΕΣ)

Λεπτομέρειες που αφορούν την έκτη φωτογραφία: Πραγματοποιούνται εργασίες έρευνας εκκαθάρισης στην περιοχή Παλαμπά Θεσπρωτίας, σε χώρους που έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας. Έως σήμερα, στον συγκεκριμένο χώρο, από τις 8 Αυγ 14, έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί 3 νάρκες Κ/Π, 1 χειροβομβίδα και 1 βλήμα όλμου.

Εργασίες του ΤΕΝΞ στην Παλαμπά Θεσπρωτίας. (ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: