Στη φωτογραφία το νεο ντιζελ-ηλεκρικό υποβρύχιο Νοβορισσισκ. Προκειται για ενα υπερ-αθόρυβο, υψηλών επιχειρησιακών δυνατότητων με ταχυτητα σε πλευση 20 κόμβων, μεγιστη βάθος καταδυσης περίπου 300 μέτρων και εκτοπισμά περίπου 4000 τόνων. (© ITAR-TASS/Ruslan Shamukov)

Στη φωτογραφία το νεο ντιζελ-ηλεκρικό υποβρύχιο Νοβοροσσίσκ.
Πρόκειται για ενα υπέρ-αθόρυβο, υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων με ταχύτητα σε πλεύση 20 κόμβων, μέγιστο βάθος κατάδυσης περίπου 300 μέτρων και με εκτόπισμα περίπου 4000 τόνων. (© ITAR-TASS/Ruslan Shamukov)

Ο ρωσικός στόλος Μαύρης Θάλασσας πρόκειται να εντάξει σε υπηρεσία μια φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich σχεδίου 11356M και δυο ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka σχεδιου 636.3  μέχρι τα τέλη του 2014, δήλωσε ο Αρχηγός του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Βίκτορ Τσίρκοβ την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

«Ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας προκειται να παραλάβει δυο από τα εξι ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka μέχρι τα τέλη του έτους …Επιπρόσθετα, την ίδια στιγμή, σχεδιάζουμε να υψώσουμε σημαία στην πρώτη απο τις συνολικά εξι φρεγάτες σχεδίου 1135.6,» είπε ο Τσίρκοβ σε συνέντευξη του στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.
O Στόλος Μαύρης Θάλασσας,  σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναμένεται να εντάξει σε υπηρεσία εξι φρεγάτες και εξι υποβρύχια μέχρι το 2018.

Ο Τσίρκοβ είπε πως τα νεα πλοία θα έχουν την ικανότητα να αναλάβουν αποστολές μόνα τους ή στο πλαίσιο ομάδας. Πρόσθεσε πως τα πολεμικά πλοία μπορούν να αναπτυχθούν και εκτός Μαύρης Θάλασσας, για παράδειγμα ως μέρος μιας μεγαλύτερης ναυτικής μονάδας που έχει αναπτυχθεί μονίμως στην Μεσόγειο Θάλασσα. Υπάρχουν επίσης σχέδια να χρησιμοποιηθούν για περιπολίες καταπολέμησης της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν.

Εξι επιπρόσθετα πλοία υποστήριξης προκειται να ενταχθούν σε υπηρεσία μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταστεί δυνατή η συντήρηση του στόλου των νέων φρεγατών και υποβρυχίων του Ρωσικού ΠΝ.

Απόδοση απο το RIA Novosti για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: