Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος PZL 130 Orlik MPT. (Flightglobal)

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος PZL 130 Orlik MPT. (Flightglobal)

H βιομηχανία Airbus Defence & Space παρουσίασε στο κοινό το πολλαπλών χρήσεων εκπαιδευτικό αεροσκάφος (MPT) PZL 130 Orlik.

Εξοπλισμένο με «γυάλινο πιλοτήριο», το αεροσκάφος είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του PZL-130 Orlik TC II Garmin, που βρίσκεται σε υπηρεσία με την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση τον Μάιο του 2014 μετά απο επίγειες δοκιμές που διήρκεσαν δυο μήνες και περιελάμβαναν ολα τα συστήματα του άεροσκάφους.

Κατά τις 30 ώρες πτήσης μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί η λειτουργία των βασικών συστημάτων άεροσκάφους: Κινητήρας, υδραυλικά συστήματα, φρένα, τα πτερύγια ελέγχου όπως επίσης και το βασικό και έκτακτο σύστημα προσγείωσης.

Το εμπρόσθιο "γυάλινο" πιλοτήριο του Orlik MPT που χειρίζεται ο εκπαιδευόμενος. (altair.com.pl)

Το εμπρόσθιο «γυάλινο» πιλοτήριο του Orlik MPT που χειρίζεται ο εκπαιδευόμενος. (altair.com.pl)

Η διαμόρφωση του νέου πιλοτηρίου έχει ελεγχθεί, όπως επίσης και οι μοχλοί ελέγχου και ισχύος.
Οι υπόλοιποι έλεγχοι περιελάμβαναν τον ασύρματο, τα όργανα πτήσης και πλοήγησης, όπως επίσης και τα ενσωματωμένα συστήματα πτήσης στις βασικές και προηγμένες λειτουργίες πτήσης.

Κατά τη δεύτερη φάση των δοκιμών, θα πραγματοποιηθούν λεπτομερείς δοκιμές που θα περιλαμβάνουν τις λειτουργίες των συστημάτων πτήσης, το αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης πηδαλίου, την αποτελεσματικότητα του συστήματος αποπάγωσης και το αντιολισθητικό σύστημα ατράκτου.

Το οπίσθιο πιλοτήριο του εκπαιδευτή. (altair.com.pl)

Το οπίσθιο πιλοτήριο του εκπαιδευτή. (altair.com.pl)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: