Ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34. (deagel.com)

Την 15η Οκτωβρίου η βιομηχανία Sukhoi παρέδωσε ενα νεο πακέτο εξι βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-34 στο Ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Sukhoi.

Η παράδοση των νέων βομβαρδιστικών έγινε σύμφωνα με σύμβασή του 2012 η οποία προέβλεπε ενα μεγάλο πακέτο αεροσκαφών Su-34.
Η πενταετής σύμβαση των Su-34 που υπογράφηκε το 2008 ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες παραγγελίες μαχητικών αεροσκάφων υπο το παραδόθηκαν σύμφωνα με το Κρατικό Εξοπλιστικό Πρόγραμμα για τα έτη 2011-2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (SDM), τα έξι νεοπαραληφθέντα αεροσκάφη ανέβασαν το όριο ανανέωσης του στόλου αεροσκάφων στο 75 τοις εκατό.

Ολα τα αεροσκάφη που έχουν παραληφθεί απο τους μηχανικούς του αεροπορικού Συντάγματος Μοροζόφσκ, οι οποίο έλεγξαν την ετοιμότητα των αεροσκάφων για την πραγματοποίηση αποστολών.

Στο άμεσο μέλλον η SMD αναμένεται να παραλάβει περισσότερα απο 40 νεα μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των εκσυγχρονισμένων Su-27 SM3 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35.

Τα χαρακτηριστικά του βομβαρδιστικού πρώτης γραμμής, νεας γενιάς, ενός παραγωγόυ του μαχητικού αεροσκάφους Su-27, περιλαμβανουν, συγκεκριμένα, δύο στοβιλοκινητήρες μετάκαυσης AL-31MF, αυξημένη εμβέλεια πτήσης εως 4000 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα εως 1900 χλμ/ωρα και ωφέλιμο φορτίο εως 8 τόνους.
Το Su-34 διαθέτει νεα οπλικά συστήματα και σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήσει.

Το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει οριστικά όλα τα αεροσκάφη κρούσης Su-24 που είναι σε υπηρεσία με την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: