Το υποβρύχιο αυτό που καθελκύστηκε την 15η Νοεμβρίου 1978 και την 1η Ιανουαρίου 1980 εντάχθηκε στη δύναμη των υποβρυχίων του Στόλου, είναι το πρώτο στην ιστορία του ΠΝ με αυτό το όνομα, ενώ αποτελεί και τη μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, τοποθέτησης συστήματος Αναερόβιας Πρόωσης σε υποβρύχιο Type 209 κατά τη διάρκεια ΕΜΖ. (ΓΕΝ)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος δεν ήταν παρών στην καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος», θα γίνει η καθέλκυση του υποβρυχίου «Ωκεανός» τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.
Ο «Ωκεανός» είναι υποβρύχιο τύπου Type-209, ο εκσυγχρονισμός του οποίου ολοκληρώθηκε απο το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Εφημερίδα Καθημερινή

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: