Στη «Thracian Star 2015», συμμετείχαν, εκτός από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, η Πολωνία, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία. (ΓΕΑ)

Από την Πέμπτη 16 έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2015», με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, η οποία διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία και διεξήχθη εντός του FIR Σόφιας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις [Offensive Counter Air / Defensive Counter Air (OCA – DCA)], καθώς και συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις σε αποστολές Αέρος – Αέρος και Αέρος – Εδάφους.

Στη «Thracian Star 2015», συμμετείχαν, εκτός από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, η Πολωνία, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία.Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άσκηση "Thracian Star 2015"Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άσκηση "Thracian Star 2015"

31 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Νά και ὁ χάχας της ὑφηλίου,φιλοξενούμενος σε ἄσκηση με το ὅνομα «Θρακικός Ἀστήρ».
  Του Ἕλληνος ὁ τράχηλος,την καρπαζιά την θέλει.

  Απάντηση
  • tsimuha2

   Δηλαδη θελουμε απο μια χωρα που σχεδον ολη ανηκε στην αρχαια Θρακη,να μην χρησιμοποιει αυτο το ονομα.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Γιά σκέψου λίγο το πώς το βλέπουν και παρουσιάζουν οἱ φίλοι και σύμμαχοι Βούλγαροι,και θα καταλάβεις ὅτι δέν το ἑννοοῦν ὡς «μια χωρα που σχεδον ολη ανηκε στην αρχαια Θρακη»,ἀλλά ὡς χώρα στην ὁποία ἀνήκει σχεδόν ὅλη ἡ Θράκη.
    Ἤ,τουλάχιστον,ὅλη ἐκείνη ἡ Θράκη,που μποροῦν να διεκδικήσουν.
    Ἔ,ἄς μήν αὐτοπαραμυθιαζόμαστε,οὔτε χάριν ἱστορικῆς δεοντολογίας το σκέφτηκαν ἔτσι οἱ Βούλγαροι,οὔτε για να κολακεύσουν τα δέν ξέρω᾿γώ ποιά ἑλληνοκεντρικά μας καπρίτσια.
    Ἀπλῶς,την Μακεδονία την καπάρωσαν ἄλλοι,και ἡ Θράκη τους ἀπομένει ὡς ἑθνικός μύθος
    σε μεγαλοϊδεατικό πλαίσιο,τουλάχιστον,ἐπαναλαμβάνω ἐκείνη ἡ Θράκη του γνωστοῦ χάνου,που μέγιστο του ἰδανικό,εἶναι να χάνει.

   • Δούκας Γαϊτατζής

    Μπορεί γεωγραφικά η Θράκη να ανήκει και στην Βουλγαρία, αλλά δεν παύει να είναι πρόκληση η επιλογή της ονομασίας Θρακικό Αστέρι σε Νατοϊκή άσκηση που διοργανώνεται απο την Βουλγαρία.
    Ας σκεφτούμε αντίστροφα, γιατι οι Βούλγαροι δεν επέλεξαν ένα διαφορετικό, απο τα τόσα πολλά ιστορικά, ονόματα που έχει η βουλγαρική επικράτεια και ιστορία για την ονομασία της εν λόγω άσκησης;

   • ΔΝΤ

    Βουλγαροι= εκχριστιανισμενοι βαλκανιοι ταταροι

   • tsimuha2

    Δικαιωμα της ειναι να επιλεξει οποιο ονομα θελει,προκληση θα ηταν αν δεν ειχε καμια σχεση με την Θρακη και εκανε τοτε μια ασκηση με αυτο το ονομα.Μπορει να μην εχουν καμια σχεση με τους αρχαιους Θρακες(οπως και εμεις αλλωστε) αλλα με την περιοχη εχουν και αφου αυτη η περιοχη ειναι μεσα στην επικρατεια τους την χρησιμοποιουν.Φαντασου να καναμε εμεις μια ασκηση με την ονομασια «Δραμινος Αστηρ» και να εβγαιναν αυτοι και να ελεγαν ειναι προκληση(επειδη καποιο φεγγαρι ειχαν σε κατοχη την Δραμα).

   • Δούκας Γαϊτατζής

    Σαφώς και είναι δικαιώματα τους να διαλέξουν οποίο όνομα επιθυμούν. Είναι τιμή μας να χρησιμοποιουν ελληνικές λέξεις και ονομασίες σε διεθνείς ασκήσεις τους. Η Δράμα ίσως να είναι ένα λάθος παράδειγμα γιατί αυτό αναιρεί και την άρνηση της χώρας μας στα Σκοπιά να χρησιμοποιουν ως ονομασία το «Μακεδονία» δεδομένου ότι η Μακεδονία ηταν ως τον Δούναβη, αλλά συνέχιζω να πιστεύω πως με την πλούσια ιστορία που έχει η Βουλγαρία η επιλογή της ονομασίας δεν είναι τυχαία, εξάλλου σε λίγα χρόνια θα έχουμε, όσα ακόμη δεν έχουμε παραδώσει. Ας μην ξεχνάμε, και μάλιστα οι βόρειοελλαδίτες, τον καημό και την μεγάλη επιθυμία γενεών βουλγάρων να προσεγγίσουν μέσω της Θράκης το Αιγαίο. Γιαυτό και δημιουργήθηκαν μετά από μεγάλες πιέσεις της Σόφια οι τρεις ή τέσσερις οδικοί κάθετοι άξονες στην Θράκη που οδηγούν προς το βόρειο Αιγαίο. Γνωρίζοντας όλα αυτά αλλά και την νεοελληνική νοοτροπία πιστεύω, αν και ή επιλογή της ονομασίας της άσκησης, είναι πταίσμα μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν πίσω από την πλάτη μας, δεν είναι τυχαία.

 2. kirilos

  Δεν μπορω να καταλαβω τι συζηταμε τωρα…
  Δεν υπηρχαν Βουλγαροι και Βουλγαρικο κρατος οταν η Θρακη εγραφε ιστορια. Ας ειναι καλα οι Ρωσοι που δημιουργησαν την Βουλγαρια για να αποκτησουν λιμανια στο Αιγαιο.

  Απάντηση
   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    ανάλογα τη περίοδο…. ο λυσίμαχος κατέχοντας τη θράκη εξελλήνισε κόσμο…επίσης οι αγριανες ζούσαν στις παρυφές μεθόριο θράκης μακεδονίας συν τις ελλήνικές αποικίες για βυζάντιο να μην μιλήσουμε.οι βούλγαροι είναι μογγόλοι στην καταγώγη(γλωσσολογικά) πραγματικοί όχι σαν τους τούρκους..που απορρόφησαν και σλάβους

   • tsimuha2

    Οι Βουλγαροι δεν ειναι Θρακες,η περιοχη ομως που ζουνε ειναι Θρακη,ειτε το θελουμε ειτε οχι.Επομενως αφου ζουνε σε αυτην την περιοχη εχουν δικαιωμα να κανουν χρηση του ονοματος αυτης της περιοχης,αυτο λεω.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Ὑπεραπλουστεύεις ἀσύγγνωστα.
    Πότε ἦσαν οἱ Θράκες βαρβαρικό φύλλο;
    Ὅταν συμμετείχαν στα τρωϊκά;(τότε που ἡ μετέπειτα ἀπαστράπτουσα Μακεδονία ἦταν ἐπαρχία της Θράκης και τα βασίλεια της ἦσαν ὑποτελή της;ὅταν ὁ βασιληάς της Θράκης Διομήδης ἦταν ὁμοτράπεζος του Ἀγαμέμνονα;)
    Ὅταν ὁ Θράξ Ὁρφέας,(ἐκείνος με την λύρα) θέσπιζε ἑορτές στα ἐλληνικά μέρη (Ὀρφικά),και συμμετέσχε με τον Ἡρακλή και τον Ἰάσονα στην Ἀργοναυτική Ἐκστρατεία;
    Στους σκοτεινούς αἰώνες;
    Στην ἐποχή της μάχης του Μαραθώνα;(να σου ὑπενθυμίσω ὅτι πολύ πριν τον Μαραθώνα τα θρακικά παράλια εἶναι ἐξελληνισμένα σε βαθμό να αἰσθάνονται ἀσφαλείς Ἀθηναίοι σαν τον Μιλτιάδη να ἔχουν ἐκεί ἐπιχειρήσεις;ἡ Σκαπτή Ὕλη σου λέει κάτι;)
    Την ἐποχή του Σπάρτακου,μήπως;

    Μεταγενέστερα,μήπως,ὅταν ἔγινε ἡ Θράκη (με την σειρά της) ἐπαρχία της Μακεδονίας;

    Και για να καταλάβεις πώς ἀντιμετωπίζουν τέτοια θέματα γεωγραφικῶν προσδιορισμῶν οἱ χώρες που ἔχουν δύναμη,ἤ τουλάχιστον σοβαρότητα,σου ἐπισημαίνω ὅτι ἕνας ἀπό τους ὅρους βάσει των ὁποίων ἐπετράπη ἡ ἐπανένωση των δύο Γερμανιῶν,Πολωνοί και Ρώσσοι ἦταν σε αὐτό τουλάχιστον ταυτισμένοι,ἦταν να μήν ὁνομαστεί κανένα ἀπό τα νέα ὁμόσπονδα κράτη με το ὅνομα της Πρωσσίας,ἤ παράγωγο του.

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    σε αυτό έχεις δίκιο … άλλωστε τόσες υποχωρήσεις εχουμε κανει χάριν της καλής γειτονίας στο όνομα θα τα χαλάσουμε

 3. tsimuha2

  Υπεραπλουστευσεις κανεις εσυ,οι Θρακες ποτε μα ποτε δεν ηταν Ελληνικο φυλλο.τελεια και παυλα.Θελεις να πιστευεις το αντιθετο δικαιωμα σου,και δικαωμα μου ειναι να πιστευω οτι θελω και εγω.Θελεις να πιστευεις οτι σου ανηκουν ολα,δικαιωμα σου,θελεις να πιστευειε οτι το δικιο το εχεις εσυ,δικαιωμα σου,θελεις να πιστευεις οτι εχεις δικαιωματα επι ονοματων και τοποθεσιων ,δικαιωμα σου,θελεις να πιστευεις οτι εισα πιο Ελληνας απο ολους .δικαιωμα σου.Πιστευευ οτι θελεις δεν με ενδιαφερει,αλλα ασε να πιστευω και εγω οτι θελω.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Ἔθεσα κάποια ἐρωτήματα,και ἀπαξίωσες να ἀπαντήσεις.
   Κατόπιν,μου προσάπτεις ὅτι θέλω να μου ἀνήκουν ὅλα,και κ.ο.κ.,ἀλλά μου ἀναγνωρίζεις δημοκρατικώτατα την ἐλευθερία της γνώμης,σεβαστό,ἀλλά ἄλλο ἡ ἐλευθερία της γνώμης,και ἄλλο ἡ ὁρθότητα της,και ἄλλο ὁ δομημένος διάλογος.
   Δέν ξέρω σε τί ὀφείλεται αὐτή ἡ ἑμμονή σου να χαρίσεις την Θράκη,ἀλλά ἐγώ ἐξέθεσα ἀνωτέρω γιατί πρέπει να εἶσαι καχύποπτος.
   Και εἰδικά ἐδῶ που εἶναι Μπαλκάνια,δέν εἶναι παίξε-γέλασε.

   Απάντηση
   • tsimuha2

    Ειπα να μην απαντησω για να μην δωσω συνεχεια.
    Λες οτι θελω να χαρισω την Θρακη,ποια Θρακη αυτην που δεν εχουμε.Η Ελλαδα κατεχει ενα κλασμα της παλιας Θρακης,με την μεριδα του Λεοντος να ανηκει σε Βουλγαρια και Τουρκια.Επομενως δεν χαριζω κατι που δεν το εχω.
    Ενας Ελληνας κτηνοτροφος που βοσκει τα γελαδια του δεκα χλμ κατω απο τα συνορα,κανει κασερι και το ονομαζει “Θρακικο κασερι”.
    Αντιστοιχα ενας Βουλγαρος κτηνοτροφος που βοσκει τα γελαδια του 10 χλμ επανω απο τα συνορα κανει κασερι,αλλα δεν εχει δικαιωμα να το πει ‘Θρακικο κασερι’,πρεπει να το πει ‘Βουλγαρικο κασερι” γιατι βλεπεις του Ελληνα τα γελαδια βοσκουν στην Θρακη,ενω του Βουλγαρου στην Σιβηρια.Ελπιζω να καταλαβαινεις το παραδοξο.
    Αν πχ η Τουρκια κανει γυμανσια στον Ποντο και τα ονομασει ‘Ποντος 2015″ εσυ λες οτι δεν εχει δικαιωμα να το κενει,εγω λεω οτι εχει,ο Ποντος σημερα της ανηκει και επομενως μπορει να κανει οτι θελει,αυτο λεω εγω.
    Μπορει να κανει μια εκδηλωση,πχ εναν Μαραθωνιο και να τον ονομασει ‘Αγια Σοφια 2015″,δεν σημαινει αυτο οτι η Τουρκοι εκαναν την Αγια Σοφια,αλλα αφου σημερα τους ανηκει μπορουν να κανουν οποια εκδηλωση θελουν με το ονοματης.Το αν θα με πειραξει,το αν ειναι σωστο,το αν ειναι ηθικο δεν μου πεφτει λογος,ας μπορουσαμε να κρατησουμε Θρακες και Ποντους και τοτε ας ειχαμε εξουσια πανω σε αυτα.Δεν τα κρατησαμε,σημερα ανηκουν σε καποιους αλλους και ετσι εξουσια πανω σε αυτα εχουν οι αλλοι.
    Δηλαδη ο Μεγας Αλεξανδρος εφτασε καποτε μεχρι την Ινδια,τι σημαινει αυτο,οτι μας ανηκουν ολα απο εδω μεχρι την Ινδια.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Οἱ φουκαράδες οἱ Βούλγαροι,που δέν ἔχουν δικαίωμα στον θρακικό προσδιορισμό προελεύσεως,δαγκώνουν και αὐτοί ὅπου και ὅσο μποροῦν,ἀκόμη και τους «μικρούς ἀδελφούς» της Βαρδάρσκας.
    Το 1992,οἱ Βαρδάριοι ἔριξαν στην γερμανική ἀγορά εἴδος ἐρυθροῦ οἴνου,με το ὅνομα «μακεδονική καντάρκα».
    Την καντάρκα ὅμως,την κατοχύρωσαν οἱ Βούλγαροι,και το ξέκοψαν στους Βαρδάριους,χωρίς ἀναστολές.
    Την στιγμή αὐτή που μιλάμε,ἡ γερμανική ἀγορά εἶναι γεμάτη ἀπό «φέτα»,και μάλιστα «γνήσια»,ἀλλά τουρκικῆς προελεύσεως,ὅπως και γνήσιο «χαλούμι» (κυπριακό τυρί για την σχάρα),ἐπίσης «γνήσιο»,και ἐπίσης τούρκικο.
    Διεθνής νομιμότητα κατά τ᾿ἄλλα.
    ¨Οσο για την Ἀγιά Σοφιά,δέν εἶναι τυχαίο ὅτι τα μισά τούρκικα τζαμιά στην Γερμανία ὁνομάζονται ἔτσι,και ὁ συμβολισμός δέν εἶναι ἄλλος ἀπό τον ἔξῆς ἀπλό:δέν εῑναι δημιούργημα μας,δέν ἀφιερώθηκς ἀπό τους κτίτορες της στην θρησκεία μας του Ἰσλάμ,ἀλλά την πήραμε και ΔΕΝ την ξαναδίνουμε,και ἰδρύουμε νἐα τζαμιά με το ὅνομα της,ἐπειδή αὐτό εἶναι σάν να την κατακτοῦμε ἐκ νέου,σε ἄλλους τόπους,και ἀπό ἄλλους λάούς.

 4. bandog

  σωστος ο τσιμουχας . τα τρια αρχαια φυλα της βαλκανικης ηταν οι ελληνες , οι ιλλυριοι και οι θρακες , με τους τελευταιους να ειναι το πολυπληθεστερο αλλα και το λιγοτερο πολιτισμικα και πολιτικα ομοιογενες , γιαυτο και συγχωνευτηκε-αφομοιωθηκε απο πολιτικα-πολιτισμικα ανωτερους λαους.
  ειναι λαθος να ταυτιζονται οι θρακες με τους ελληνες. η θρακη αποικιστηκε απο ελληνες , δημιουργηθηκαν σχεσεις συνεργασιας αλλα και μισους με τις τοπικες θρακικες φυλες , πολλοι εξελληνιστηκαν και αργοτερα επι βυζαντιου εκχριστιανιστηκαν και απεκτησαν ελληνοφωνια.στη ρουμανια αντιθετα (οι δακες) εκρωμαϊστηκαν και γιαυτο σημερα εχουν μια λατινογενη γλωσσα.
  το συμπερασμα ειναι οτι οι σημερινοι βουλγαροι ειναι ενα φυλετικο μιγμα αρχαιων θρακων (που περασαν απο τη διαδικασια εξελληνισμου-εκχριστιανισμου) , τουρκων (οι βουλγαροι ηταν τουρκικο φυλο) και σλαβων.διατηρησαν το τουρκικο εθνικο ονομα αλλα αφομοιωθηκαν απο το σλαβικο στοιχειο και υιοθετησαν τη σλαβικη γλωσσα.
  εχουν καθε δικαιωμα στη χρηση του ονοματος θρακη. εξαλλου η θρακη ως τοπος φυλετικης διασπορας των θρακων ηταν εκπληκτικα μεγαλυτερη απο την ελληνικη θρακη , συμπεριλαμβανοντας ολη τη βουλγαρια.
  η συγκριση με τα σκοπια και τη μακεδονια ειναι ακυρη αφου τα σκοπια επιθυμουν παραχαραξη της ιστοριας και εθνολογιας και οχι απλως το δικαιωμα χρησης ενος γεωγραφικου προσδιορισμου

  Απάντηση
 5. kirilos

  Συμφωνω με τον ΑΧΕΡΩΝ. Με το περασμα των αιωνων η Ελληνικοτητα των Θρακων ειναι γεγονος. Πολλοι επιφανεις Αθηναιοι ειχαν καταγωγη εκ μητρος Θρακικη. Αλλωστε περισοτερη σχεση εχουν τα μητροπολιτικα Ελληνικα φυλα με τους Θρακες παρα ολοι οι υπολοιποι.

  Αν ειναι να φτασουμε χιλιαδες χρονια πισω πριν την καταγεγραμενη ιστορια για να βρουμε την απολυτη αληθεια τοτε καλυτερα να ασχοληθουμε με την παλαιοανθρωπολογια, αν και τοτε νομιζω πως με βαση το DNA τα αποτελεσματα θα βαλουν τα πραγματα στην θεση τους.

  Οταν παραδιδεις γεωγραφικες λεξεις παραχωρεις εδαφη. Ας μην ξεχναμε…

  Απάντηση
 6. manolis

  Eιρηνη Υμιν.
  Μην ανυσηχειτε και συμφωνα με αποκλειστικες πληροφοριες μου, του χρονου η Thracian Star θα μετονομαστει σε «Vasili Voulgaroktono Star 2016».

  Απάντηση
  • tsimuha2

   H Θρακη ειναι αυτο,αλλα εμεις νομιζουμε οτι ειναι μονο οι τρεις νομοι που εχουμε εμεις.

   » alt=»» width=»800″ height=»966″ />

   Απάντηση
   • kirilos

    Αυτο που εμφανιζεις ανηκε στο βασιλειο της Μακεδονιας κατα τα χρονια του Φιλιππου Β´ αν δεν κανω λαθος.

 7. kirilos

  Tsimuha2 λες για Ποντο, ΑγιαΣοφια κ.τ.λ.

  Η Κωσταντινουπολη οταν κατακτηθηκε μπορεις να μου πεις απο ποιον παραδωθηκε στους οθωμανους;

  Ιστορικο και οχι μονο το ερωτημα…

  Απάντηση
  • tsimuha2

   Παραδοθηκε απο τα 1000 χρονια κρεπαλης,συνωμοσιων,ιντριγκας,φιλοδοξιας,ματαιοδοξιας,ανικανοτητας(και χιλιων ακομη χαρακρηρισμων) των κυβερνωντων .

   Και μην ξεχνας οτι ο βασικος διαχωρισμος στν Βυζαντινη αυτοκρατορια ηταν
   α)Χριστανος(οπου μπορει να ησουν οτι ηθελες Βουλγαρος,Αιθιοπας,Λατινος,Συριος κλπ)
   β)Ελληνας.(οπου σε ετρωγε η μαρμαγκα)
   Οι Ελληνες δεινοπαθησαν σε αυτην την αυτοκρατορια,βεβαια εχουμε την ανακαλυψη απο τον Παπαρρηγοπουλου του μορφωματος του «Ελληνοχριστανισμου».

   Απάντηση
 8. kirilos

  Κρεπαλη, συνωμοσιες, ιντριγκες, φιλοδοξιες, ματαιοδοξιες, ανικανοτητα, και για να σε συμπληρωσω την παραεξουσια, ιδιοτελεια καθως και αλλα κακα της μοιρας μας υπαρχουν σε ολα τα κρατη, αυτοκρατοριες, συμαχιες παρτο οπως θελεις γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει το τελειο πολιτευμα πουθενα στον κοσμο και σε ολη την ιστορικη του διαδρομη. Μην ξεχνας πως οτι δημιουργηθηκε θετικο στον δυτικο ευρωπαικο πολιτισμο μετα το σκοταδισμο του Μεσαιωνα το χρωστουν στο Βυζαντιο.

  Εγω αλλο σε ρωτησα και μαλλον το απεφυγες…σου λεω λοιπον πως η Κωσταντινουπολη ουδεποτε παραδοθηκε απο κανεναν διοτι οι κατακτητες δεν αφησαν κανεναν ζωντανο για να υπογραψει, με οτι συνεπαγεται.

  Τωρα για το μορφωμα που λες του ΕλληνοΧριστιανισμου σου προτεινω να μην ξεχνας πως ειναι βασικο στοιχειο του Ελληνικου Εθνους ανα τους αιωνες και ειναι το μονο που διεσωσε οτι απεμεινε απο την Ιστορια, την Παραδοση, τα Ηθη και Εθιμα, του Ενδοξου Γενους των Ελληνων.

  Αυτα τα λιγα απο μενα.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Noμίζω ὅτι ἀνάμεσα στις θέσεις τις δικές σου πιο πάνω ἀλλά και του Τσιμούχα,περί του πόσο δύσκολη ἐποχή για τον Ἐλληνισμό ὑπήρξε το Ἀνατολικό Ρωμαϊκό Κράτος,ὑπάρχει πάρα πολύ ἔδαφος για συζήτηση,κυρίως ὅμως σύνθεση,διότι οἱ ἐπιδράσεις του τότε διαρκοῦν ἕως σήμερα.

   Απάντηση
  • manolis

   Δεν ξερω αν ο Χριστιανισμος ειναι βασικο στοιχειο του Ελληνικου Εθνους ανα τους αιωνες , μια και ιστορικα οι Ελληνες προυπηρξαν του Χριστιανισμου. Γνωριζω παντως την απαντηση του 1ου πατριαρχη Κωνσταντινουπολεως που διορισε ο Μωαμεθ ο Πορθητης (αφου πηρε την Πολη με το σπαθι του) οταν τον ρωτησαν αν ειναι Ελληνας , επειδη μιλουσε ελληνικα:
   «Έλλην ων τηι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες, αλλ’ από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τίς ειμι, αποκρινούμαι Χριστιανός είναι». Απαντα λοιπον οτι δεν ειναι Ελληνας αλλα μονο Χριστιανος , μια και αυτη η λεξη συνεχιζε να χαρακτηριζει τους ειδωλολατρες , οπως και στα Βυζαντινα χρονια. Σε καθε περιπτωση , απο τον Μεγα Κωνσταντινο και επειτα , η Χριστιανικη θρησκεια χρησιμοποιηθηκε ουκ ολιγες φορες ως οχημα για την επιτευξη υψηλων πολιτικων στοχων. Παρακατω ο διορισμος του Πατριαρχη Σχολαριου απο τον Οθωμανο κατακτητη :

   Τελος εγω θα ημουν πιο φειδωλος σε εκφρασεις για το παλαι ποτε ενδοξο γενος μας, οταν σημερα βρισκομαστε σε μια κοινωνικη και πολιτικη κατασταση , οχι και πολυ μακρυα απο αυτην πριν την αλωση της Πολης. Μαλιστα ενω οι ανεμοι του πολεμου και αλλων δεινων φυσσουν προς την πατριδα μας και καθε συμμαχος ειναι πολυτιμος, βρεθηκαν παλι αυτοι που δεν θελουν να βλεπουν ουτε ζωγραφιστη την Ευρωπαικη Ενωση (κρατων αυτη τη φορα). Οπου να’ναι θα βρεθουν και αυτοι που θα προτιμουν τουρκικο φεσι.

   Απάντηση
 9. kirilos

  manolis η αναφορα μου ως βασικο στοιχειο σαφως τοποθετειται στα 2000 χρονια που υπαρχει ο Χριστιανισμος, αν και για να ειμαστε ακριβεις 1400 χρονια μετα το σχησμα ειναι, γιατι αλλο ορθοδοξια και αλλο παπισμος.

  Αν ο Πατριαρχης ειπε αυτα την δεδομενη στιγμη, τοτε μπορω να σου αναφερω λογια του Σωκρατη, του Πλατωνα και του Αριστοτελη για το Εναν και μοναδικο Θεο που πιστευαν

  Επανερχομαι λοιπον και λεω πως πολλα ηθη, εθημα, και γενικοτερα ο τροπος ζωης των Ελληνων αλλαξε κατα 20% περιπου απο την οχι και τοσο μακρινη εποχη του Ομηρου (περιπου 80 γενιες μεχρι τις μερες μας). Πολλα αλλα βεβαια αλλαξαν λογω της διαφορετικης θρησκειας που επικρατησε, ομως δεν ειναι αυτη η αιτια της καταπτωσης του εθνους οπως μερικοι το θελουν.

  Πριν τον Χριστιανισμο οι Ελληνες ηταν για καποιους ειδωλολατρες και πριν απο αυτο υπηρχαν αλλες θεοτητες ανα την Ελλαδα. Αν τα πραγματα ηταν τοσο καλα τοτε γιατι ο Ελληνισμος κατακτηθηκε απο τους ειδωλωλατρες Ρωμαιους; Ο Χριστιανισμος εφταιγε και τοτε; Να παψουμε να βλεπουμε τα ιστορικα γεγονοτα οπως μας βολευει γιατι η ιστορικη αληθεια ειναι δυσκολο να βρεθει 100%.

  Το αν βρισκομαστε πριν την Αλωση δεν μας φταιει κανεις. Σκαψαμε το λακο μονοι μας και καλα να παθουμε. Οχι μονο ευνοησαμε τους ανεμους των πολεμων και αλλων δεινων αλλα τους ενυσχισαμε κιολας. Δεν θελαμε την Γιουγκοσλαβια ενωμενη και υπογραψαμε για να διαλυθει. Το ιδιο καναμε και με το Ιρακ, τη Λιβυη, τη Συρια, και τωρα ψαχνομαστε για τα εκατομυρια που θα ερθουν ως εν δυναμη εσωτερικος εχθρος. Ας αφησουμε λοιπον τους συμαχους της ευρωπης κατα μερος γιατι αυτοι δεν συνορευουν με πολεμους και ασταθες περιβαλον γυρω τους.

  Παντα η ιστορια αργα η γρηγορα κανει κυκλο φιλε manolis οποτε ας περιμενουμε το αποτελεσμα αφου δεν ειμαστε ικανοι να το αλλαξουμε η να το προβλεψουμε τουλαχιστον για να προετημαστουμε.
  Το ζητουμενο ειναι να μαθαινουμε απο τα λαθη μας και να μην τα επαναλαμβανουμε γιατι δεν ειμαστε Θεοι αλλα ανθρωποι μα ελλατωματα και προτερηματα.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: