Φωτογραφία ενός από τα πρώτα F-16C Block 30 (#86-0066) που παρέλαβε η Τουρκία να πετά πάνω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. (lmaeronautics.com/ f-16.net)

Οι εξοπλιστικές αρχές της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ενέκριναν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πακέτου 25 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30 ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμοί για τα παλαιότερα μοντέλα των μαχητικών F-16 έχει σχεδιαστεί ως μια λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών κενών έως ότου η Τουρκία κατασκευάσει το δικό της εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος ή ξεκινήσουν οι παραδόσεις στο πλαίσιο του πολυεθνικού προγράμματος Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF).

Τα αεροσκάφη Block 30 που προκειται να εκσυγχρονιστούν παραλήφθηκαν από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ 1988 και 1990. Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη πρόκειται να συμπληρώσουν το όριο των 8000 ωρών πτήσης.

Το πρόγραμμα θα είναι υπό την διαχείριση του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM), θα προγραμματιστεί από τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (TUSAS) και θα πραγματοποιηθεί από ένα κέντρο συντήρησης και επισκευών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου εκσυγχρονισμού θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στη δομή και την άτρακτο των αεροσκαφών.

Η Τουρκία ελπίζει πως το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023.

Η Τουρκία είναι επίσης εταίρος στην κοινοπραξία JSF η οποία κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς F-35. Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 μαχητικά F-35.

Απόδοση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: