Η κάσκα HMDS παρέχει στους πιλότους F-35 πρωτοφανή επίγνωση της τακτικής κατάστασης. (Rockwell Collins)

Η κάσκα HMDS παρέχει στους πιλότους F-35 πρωτοφανή επίγνωση της τακτικής κατάστασης. (Rockwell Collins)

Σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για το πρόγραμμα του Διακλαδικού Αεροσκάφους Κρούσης, η Rockwell Collins παρέδωσε αυτή την εβδομάδα την πρώτη κάσκα πιλότου Generation 3 για το F-35.

Το 3ης γενιάς σύστημα κάσκας ενσωματωμένης οθόνης (HMDS), το οποίο παραδόθηκε στο γραφείο διακλαδικού προγράμματος την Τρίτη σε μια τελετή στα κεντρικά της βιομηχανία στο Σένταρ Ράπιντς στην Αϊόβα, είναι σημαντικό για τις σουίτες προηγμένων τεχνολογιών του F-35. Παρέχει ψηφιακή εικόνα 360 μοιρών του τι συμβαίνει γύρω από το αεροσκάφος, ουσιαστικά επιτρέπει στον πιλότο να «δει μέσα» από το πάτωμα του πιλοτηρίου και τα τοιχώματα. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο πιλότος για να ολοκληρώσει τις αποστολές του προβάλλονται στην προμετωπίδα του.

Αναπτύχτηκε και κατασκευάστηκε από την ESA Vision Systems κοινοπραξία της Rockwell Collins, σύμφωνα με ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου που εξέδωσε η βιομηχανία η νέα κάσκα περιλαμβάνει μια βελτιωμένη κάμερα νυχτερινής παρατήρησης, βελτιωμένες οθόνες υγρών κρυστάλλων, και αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις λογισμικού και ευθυγράμμισης. Η κάσκα Gen 3 θα ενταχθεί στον στόλο, ως τμήμα της παρτίδας «7» χαμηλού ρυθμού παραγωγής, το 2016.

Η ειδηση της παράδοσης σηματοδοτεί μια νίκη για το πρόγραμμα της μελλοντικής κάσκας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει πολλες προκλήσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Μετα από μια σειρά τεχνικών αποτυχιών στο αρχικό σύστημα, το Πεντάγωνο ζήτησε από την BAE Systems να αναπτύξει μια εφεδρική, χαμηλού κόστους κάσκα, στην περίπτωση που οι δυσκολίες δεν θα επιτρέψουν την συνεργασία με το πρωτεύον σύστημα.

Η κάσκα, όπως και το ίδιο το αεροσκάφος, είναι επίσης δαπανηρή. Το κόστος της κάθε κάσκας, η οποία είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία για να εξοπλίσει τον κάθε πιλότο, είναι περίπου 400000 δολάρια ($).

Η Rockwell Collins ESA Vision Systems αναπτύσσει επίσης την κάσκα Generation 2 που χρησιμοποιείται σήμερα απο τους πιλότους. Πρόσφατα το Σώμα Πεζοναυτών χρησιμοποίησε την κάσκα Gen 2 για να ανακηρύξει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα της έκδοσης F-35B στα τέλη του Ιουλίου.

Η Γερουσιαστής Joni Ernst, η οποία έχει υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά της Αιόβα, παραβρέθηκε την 11η Αυγούστου στην τελετή παράδοσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τις προηγμένες δυνατότητες του Lightning II σήμερα στην Rockwell Collins στην Γερουσιαστή Ernst και τα μέλη της κοινότητας του Σένταρ Ράπιντς,» δήλωσε ο Στιβ Καλαγκχαν, διευθυντής του προγράμματος F-35. «Οι εργαζόμενοι στην Rockwell Collins συμβάλλουν στις σημερινές πτήσεις του F-35, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τις ανώτερες δυνατότητες του εν λόγου αεροσκάφους μαζί με αυτές.»

Απόδοση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση

6 Σχόλια

  1. AIRMAN

    ΑΦΟΥ Φ35 ΚΑΙ ΚΑΣΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2020 ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: