Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ARLAN. (kpe.com.kz)

Σύντομα το Καζακστάν θα ξεκινήσει την συναρμολόγηση και κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων στο πλαίσιο κοινοπραξίας με μια Νοτιοαφρικανική βιομηχανία, η κατασκευή του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αστάνα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, την είδηση μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα οχήματα, που προορίζονται για εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά, είναι τα τελευταία προϊόντα της ταχέως αναδυόμενης αμυντικής βιομηχανίας του Καζακστάν.

Η κοινοπραξία, Kazakhstan Paramount Engineering, δημιουργήθηκε πέρυσι και θα κατασκευάζει τρεις τύπους οχημάτων: Το «ανθεκτικό σε νάρκες, προστατευόμενο από ενέδρες» ARLAN, το θωρακισμένο όχημα αστυνομίας NOMAD και το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BARYS. (Αυτές είναι οι εγχώριες εκδόσεις των οχημάτων της Paramount MARAUDER, MAVERICK και MBOMBE αντίστοιχα).

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής, στην ελεύθερη ζώνη εμπορίου Zhana Kala της Αστάνα, πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με αναφορά του ραδιοφωνικού σταθμού Totchka του Καζακστάν, η οποία επικαλείτο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας. Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε το πρώτο όχημα θα κατασκευαστεί, αλλά στην αρχή θα διαθέτει 30 τοις εκατό εγχώριας κατασκευής υλικά, και έως το 2018 ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο 50 τοις εκατό, προσθέτει το δημοσίευμα.

«Οι εγκαταστάσεις θα παράγουν περισσότερα από 360 οχήματα την πρώτη χρονιά ξεκινώντας τα τέλη του 2015. Το Καζακστάν είπε ότι το εργοστάσιο θα καλύψει το σύνολο των αναγκών του στα στρατιωτικά οχήματα. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την εξαγωγή ενός μεγάλου μέρους της παραγωγής,» δημοσίευσε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η εφημερίδα Astana Times.

Αριθμός δημοσιευμάτων υποδεικνύει ότι το Καζακστάν προκειται να εξαγάγει τα οχήματα στο Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία και Γκαμπόν, αλλά αυτό φαίνεται να είναι λάθος, αυτές οι χώρες διαθέτουν ήδη τα οχήματα Paramount. Το Αζερμπαϊτζάν κατασκευάζει ήδη τα δικά του MARAUDER και MATADOR (ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού) στο πλαίσιο της δικής του κοινοπραξίας με την Νοτιοαφρικανική Paramount.

Απόδοση απο το eurasianet.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: