Το τουρκικό τακτικό μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar TB2. (baykarmakina.com)

Το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας 15 μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) από την κρατική Turkish Aerospace Industry (TAI) και 15 από την βιομηχανία Baykar Makine για χρήση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δώδεκα από τα νεοαποκτηθέντα UAV θεωρήθηκαν ως «επείγον» δημοσίευσε η Hurryet Daily News την 21η Αυγούστου.

Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι χρειάζεται επιχειρησιακά και τακτικά UAV τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των αυξανόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων δήλωσε η SSM.

Οι προσπάθειες συνεργασίας με την αστυνομία, είχαν αρχίσει για την προμήθεια 15 επιχειρησιακών UAV ANKA, ένα εγχώριο αερόχημα που αναπτύσσεται από την TAI, και 15 τακτικών Bayraktar που κατασκευάζονται από την Baykar.

Τα σχέδια απόκτησης καλύπτουν την αγορά πέντε συστημάτων αποστολής από κάθε βιομηχανία.

Δύο συλλογές ANKA, συνολικά έξι UAV, και δύο συλλογές Bayraktar, θα αποκτηθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα θα αποκτηθούν τα επόμενα έτη.

Απόδοση απο το hurriyetdailynews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: