Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν διαρκώς οι αναφορές πως Έλληνες ευπατρίδες προβαίνουν σε δωρεές εξοπλισμού τόσο για τα Σώματα Ασφαλείας όσο και για Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτοντας σημαντικά κενά στην υλικοτεχνική υποδομή των παραπάνω δημοσίων οργανισμών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύονται τέτοιες προσπάθειες όχι με στόχο την προβολή των δωρητών αλλά με σκοπό να γίνουν παράδειγμα και σε άλλους εύπορους ώστε να προβούν σε ανάλογες κινήσεις.

Τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί για τα Σώματα Ασφαλείας όσο και για Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα έστω και η πιο απλή δωρεά είναι ιδιαίτερα κομβικής σημασίας.

Στα πλαίσια της σημερινής μας επίσκεψης στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πληροφορηθήκαμε πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα έλαβε χώρα δωρεάν παράδοσης οκτώ υπερσύγχρονων ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών από την ελληνική εταιρεία MILTECH HELLAS SA και τον πρόεδρο της κ. Κωνσταντίνο Κουτσό.

Πρόσφατα, η Miltech Hellas απέσπασε το πρώτο βραβείο Νέων Επιχειρηματιών σε επίπεδο Νομού Αττικής.

Οι Έλληνες ευπατρίδες στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας & Ασφάλειας. (defencenews.gr)

Οι Έλληνες ευπατρίδες στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας & Ασφάλειας. (defencenews.gr)

Συνολικά, δόθηκαν οκτώ ρομπότ και ειδικότερα ως εξής:

  • Ένα στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ένα στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.
  • Ένα στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.
  • Τέσσερα στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Ε.Σ.
  • Ένα στους Φρουρούς Ναυτικών Εγκαταστάσεων του Π.Ν.

Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται στα 250.000 ευρώ. Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι η ίδια η εταιρεία δεν προέβη σε κάποιο δελτίο τύπου ή ενημέρωση ώστε να προβάλει και να διαφημίσει την δωρεά της.

Η αναγνώριση και η αποδοχή συμπολιτών μας που επάξια ξεχωρίζουν με το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά τους στα κοινά σχεδόν σπανίζουν στον τόπο μας.

Πηγή: Defencenews.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: