Η βιομηχανία Sikorsky μαζί με την Κυβέρνηση της Τουρκίας και τα μελή της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας ενεργοποίησαν τις συμβασιακές συμφωνίες στο πλαίσιο προγράμματος του Τουρκικού Ελικοπτέρου Γενικής Χρήσης T70 για την παραγωγή του ελικοπτέρου γενικής χρήσης που βασίζεται στο επιτυχημένο ελικόπτερο πολλαπλού ρόλου Black Hawk της Sikorsky.

Εγκεκριμένες από τις Κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και της Τουρκίας, οι συμφωνίες εξουσιοδοτούν τον κύριο ανάδοχο του TUHP τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (TAI) να κατασκευάσουν και παραδώσουν 109 ελικόπτερα T70 μέσα στα 10 επόμενα χρόνια.

Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων T70 θα ξεκινήσουν το συντομότερο στις αρχές του 2021 σε έξι τουρκικές υπηρεσίες: Τις Χερσαίες Δυνάμεις, την Πολεμική Αεροπορία, τις Ειδικές Δυνάμεις, την Εθνική Αστυνομία και την Γενική Διεύθυνση Δασονομίας.

Περισσότερο από ένα χρονικό διάστημα των 30 ετών, η TAI θα παραδώσει, επίσης, ένα ισότιμο αριθμό ελικοπτέρων S70i Black Hawk στην Sikorsky για εξαγωγές. Sikorsky και TAI είναι σε συζητήσεις για την καθιέρωση μιας κοινής ομάδας πωλήσεων με σκοπό την υποστήριξη των πωλήσεων του ελικοπτέρου S70i της Sikorsky στις νέες αγορές της Μέσης Ανατολής, Κεντρικής Ασίας και Αφρικής.

“Οι οριστικοποιημένες συμφωνίες σηματοδοτούν την απαρχή μιας σημαντικής και ιδιαίτερα συνεργατικής εταιρικής σχέσης εκβιομηχάνισης με την Τουρκική βιομηχανία η οποία θα διαρκέσει για δεκαετίες”, είπε ο Ντόν Σουλτζ, ο πρόεδρος της Sikorsky.

“Ευχαριστούμε την Δημοκρατία της Τουρκίας για την επιλογή του ελικοπτέρου πολλαπλού ρόλου της Sikorsky, και συγχαίρουμε την τουρκική βιομηχανία για την οικοδόμηση της εν λόγω κατασκευαστικής δυνατότητας”.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού του 2016 η Sikorsky θα προμηθεύσει την TAI με τα μηχανολογικά στοιχεία για να οικοδομήσει την γραμμή συναρμολόγησης και να ξεκινήσει την παραγωγή του ελικοπτέρου T70.

Για να αρχίσει η γραμμή παραγωγής, η Sikorsky θα παραδώσει τα πρώτα πέντε ελικόπτερα σε μορφή πακέτου προς συναρμολόγηση από την TAI ξεκινώντας από το 2018.

Το πρώτο τουρκικής κατασκευής ελικόπτερο Τ70 θα ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για να παραδοθεί στην Τουρκική Κυβέρνηση το 2021.

Σταδιακά η TAI θα αυξήσει το πεδίο κατασκευαστικής δράσης της τελικής συναρμολόγησης και δοκιμής για να συμπεριλάβει όλα τα δομικά στοιχεία του ελικοπτέρου και τα σύνθετα πτερύγια του στροφείου.

Επιπροσθέτως στο πεδίο εργασίας της TAI, η Alp Aviation, μια θυγατρική της Sikorsky, θα κατασκευάσει τα δυναμικά στοιχεία και χειριστήρια πτήσης και θα συναρμολογήσει τον εξοπλισμό προσγείωσης και μετάδοσης ισχύος. Aselsan και Sikorsky θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου ψηφιακού πιλοτηρίου γνωστού ως το Ενσωματωμένο Αρθρωτό Σύστημα Ηλεκτρονικών Συστημάτων Πτήσης (IMAS) και οι Τουρκικές Βιομηχανίες Κινητήρων (TEI) θα κατασκευάσουν τους κινητήρες με άδεια από την General Electric (GE).

Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη και ενσωμάτωση του IMAS, η Sikorsky θα μεταφέρει στην Aselsan ένα νέο ελικόπτερο S70i που θα χρησιμοποιηθεί ως το Πρωτότυπο Τουρκικό Ελικόπτερο Γενικής Χρήσης για την πιστοποίηση των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης εντός του 2019.

Η TAI θα κατασκευάσει το ελικόπτερο T70 σε δύο διαμορφώσεις -89 ελικόπτερα στην κοινή διαμόρφωση γενικής χρήσης και 20 σε διαμόρφωση πυροσβεστικού για την Γενική Διεύθυνση Δασονομίας. Η παράδοση όλων των 109 ελικοπτέρων T70 θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2026.Ι

Το πρόγραμμα TUHP κοστολογείται περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τα 109 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από τους Sikorsky, TAI και άλλους προμηθευτές. Υπάρχουν προαιρέσεις για την TAI να κατασκευάσει συνολικά μέχρι 600 ελικόπτερα T70 και S70i.

Το ελικόπτερο T70 θα ενισχύσει τα περισσότερα από 100 ελικόπτερα UH-60 Black Hawk που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: lockheedmartin.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: