Η Νορβηγία ενδέχεται να αναπτύξει στρατεύματα στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας, μετά από την εξουσιοδότηση που έλαβε για να το πράξει από το κοινοβούλιο.

Το Όσλο σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 60 στρατιωτικούς στην Ιορδανία το καλοκαίρι για να συμβάλλουν στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη Σύρων ανταρτών που πολεμούν εναντίον της οργάνωσης Ντά’ες.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι θα διαβουλευθεί με το Κοινοβούλιο σε περίπτωση που οι συνθήκες μεταβληθούν και χρειαστεί η αποστολή νορβηγικών στρατευμάτων στην ίδια τη Συρία. Την Τετάρτη, η νορβηγική Βουλή έδωσε το πράσινο φως γι’ αυτό.

«Οι ντόπιες δυνάμεις (που πολεμούν το Ντά’ες) επιτυγχάνουν περισσότερη πρόοδο από αυτήν που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Τίθεται επομένως (…) στην ημερήσια διάταξη οι συμμαχικές δυνάμεις να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν, να συμβουλεύσουν και να παράσχουν επιχειρησιακή υποστήριξη στο συριακό έδαφος στον αγώνα τους (σ.σ. των Σύρων ανταρτών) εναντίον του Ντά’ες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Ίνε Έρικσεν Σεράιντε.

Το Όσλο έχει ήδη αναπτύξει 120 στρατιωτικούς στο Ιράκ, για να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του Ντά’ες σε βόρειες επαρχίες της χώρας αυτής.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: