Η Γεωργία εφάρμοσε τελικά το σχέδιο της να αποκτήσει πλήρως επαγγελματικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Η απόφαση για την μετάβαση στις επαγγελματικές δυνάμεις ελήφθη το 2007, προκειμένου να υλοποιηθεί μέχρι το 2009. Ωστόσο, ο πόλεμος με την Ρωσία παρέτεινε το σχέδιο για το μέλλον.

Ο Γεωργιανός υπουργός Άμυνας Τινατιν Κιντάσελι ανακοίνωσε την απόφαση την 27η Ιουνίου. Ο υπουργός είναι μέλος του Ρεμπουμπλικάνικου Κόμματος, το οποίο συγκυβερνά μαζί με το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο».

Η απόφαση αυτή συνάντησε την έντονη αντίδραση από βουλευτές του κόμματος “Γεωργιανό Όνειρο”, οι οποίοι κατηγόρησαν τον υπουργό ότι έλαβε μια ερασιτεχνική απόφαση, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι δήλωσε ότι η απόφαση έπρεπε να συζητηθεί πρώτα στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από τον Πρόεδρο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, ο οποίος ανέφερε οτι μια τέτοια κρίσιμη απόφαση πρέπει να συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

 

 

One Response

  1. npo

    Κύπριοι νο2.
    Τι στο διαόλο, επιδημία είναι?

    Τουλάχιστον οι Γεωργιανοί ό,τι χάσανε το χάσανε και δεν απειλούνται να «καταποθούν» απο την μαμά Ρωσία. Προς το παρόν τουλάχιστον..

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: