Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε ότι από 04 έως 08 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου η κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2016Β’ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ). 

Στο πλαίσιο αυτό την 04 Ιουλίου 2016 ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη επισκέφθηκαν το ΚΕΝ Λάρνακας όπου διήλθαν από τα συνεργεία υποδοχής και κατάταξης των Νεοσυλλέκτων, καθώς και τους χώρους και τις εγκαταστάσεις διαβίωσης των οπλιτών στο Στρατόπεδο (ΚΨΜ, Μαγειρεία, Τραπεζαρία, Θάλαμοι).

Απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αισθάνονται περηφάνια γιατί έχουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Σημείωσε επίσης ότι υπηρετούν τη θητεία τους σε μια περίοδο όπου η Εθνική Φρουρά βρίσκεται εν μέσω μιας σειράς μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα την καταστήσουν πιο ισχυρή, πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική στην επιτέλεση της αποστολής της. Οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε, δεν αφορούν μόνο επιχειρησιακά ζητήματα αλλά όλο το φάσμα λειτουργιών της Εθνικής Φρουράς.
Επανέλαβε ότι μαζί με τη μείωση της θητείας στους 14 μήνες, 14 στο σύνολο προγράμματα θετικών κινήτρων τίθενται σε εφαρμογή έτσι ώστε να αναστραφεί το κλίμα απαξίωσης και το φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Θέλουμε, ανέφερε ο Υπουργός εθνοφρουρούς που με ευεξία και θετική διάθεση να είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον και στην αποστολή τους κι’ αυτό το επιτυγχάνουμε και μέσα από τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης.

Ο κ. Φωκαΐδης έκανε ειδική αναφορά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συσσιτίου στα ΚΕΝ για να τονίσει ότι ετοιμάζεται από ειδική επιτροπή με τη συνδρομή διαιτολόγων-διατροφολόγων ενώ υπέδειξε ότι και όλες οι εγκαταστάσεις παρασκευής του φαγητού υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και επιθεώρηση από τις αρμόδιες αρχές.
Ο Υπουργός κάλεσε επίσης τους νέους εθνοφρουρούς να μην εισακούν σε υποσχέσεις ότι μπορούν κάποιοι να τους βοηθήσουν για να έχουν ευνοϊκές τοποθετήσεις σε όπλα, σώματα ή μονάδες. «Όσοι το πράττουν, σημείωσε, απλά σας κοροϊδεύουν».

Διαβεβαίωσε ξανά ότι η τοποθέτηση γίνεται μέσω λογισμικού προγράμματος με βάση τα κοινωνικά μόρια, τα προσόντα και τις επιλογές του καθενός και καμιά παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην όλη διαδικασία, η οποία είναι αδιάβλητη, και η οποία όπως συμπλήρωσε, διεξάγεται σε αίθουσα όπου πρόσβαση υπάρχει μόνο με ειδική κάρτα εισόδου και με κωδικούς πρόσβασης από εξουσιοδοτημένους χειριστές.

Ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι ριζοσπαστικά τα μέτρα που λαμβάνονται και είναι με υπερβολή πολλές φορές και δογματισμό που επιμένουμε, ανάφερε, στο να σταλεί το μήνυμα της αξιοκρατίας γιατί χρειάζεται να ξεριζώσουμε καλά εδραιωμένες νοοτροπίες που έχουν καλλιεργηθεί για δεκαετίες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: