Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Στρατού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει προγράμματα του Κέντρου και παρακολούθησε επίδειξη τηλεπυροδότησης εκρηκτικών υλών.

Ιστορικά στοιχεία του ΚΕΤΕΣ

Πρώτος πυρήνας του ΚΕΤΕΣ υπήρξε το Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ) που ιδρύθηκε το 1953, σαν Μονάδα του Τεχνικού Σώματος, μέσα στις εγκαταστάσεις του 301 Εργοστασίου Βάσεως Τεχνικού.

Το 1960 το ΣΚΕΜ μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας (ΚΕΕΘΑ) και στεγάσθηκε σε δικό του κτίριο στο Γαλάτσι. Το 1967 το ΚΕΕΘΑ γίνεται ανεξάρτητη Μονάδα υπαγόμενη στο τότε Αρχηγείο ΕΔ, σημερινό ΓΕΕΘΑ.

Το 1985 το ΚΕΕΘΑ μεταστεγάσθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών . Το 1992 με απόφαση του κ. ΥΕΘΑ υπήχθη στη Διεύθυνση Έρευνας και Πληροφορικής του ΓΕΣ μετονομαζόμενο σε Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ).

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, το Κέντρο μεταστεγάσθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Στρδου ‘’Ανχη (ΠΖ) Πλέσσα Μιχαήλ’’ στον Χολαργό, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Αποστολή

Αποστολή του ΚΕΤΕΣ είναι η ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας, προς επίλυση επιστημονικών και τεχνικών προβλημάτων του Στρατού Ξηράς. Για την εκτέλεση της παραπάνω αποστολής συνεργάζεται με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού και εξωτερικού.

4 Σχόλια

 1. eav2

  Βλέπω αυτές τις φωτογραφίες από τα «Κέντρα Έρευνας-Τεχνολογίας» και δε συμμαζεύεται… κι εκεί που φαντάζεσαι το άνδρο των Θάντερκατς βλέπεις κάτι ραπτομηχανές και ανεμιστηράκια, καλώδια σβάρνα που ούτε στο σπίτι του πατέρα μου δεν βλέπω και τα κτίρια κάτι αποθήκες της δεκαετίας του ’50 που λες θα πεταχτεί ο ‘πιλοχίας να σε καψωνάρι να κάνεις τα τζάμια «α-ό-ρα-τα»!!!

  Μετά περιμένουμε από εκεί να βγούν συστήματα αυτοπροστασίας και ηχητικά πυροβόλα!!!

  Δεν ξέρω τελικά ποιός κοροϊδεύει ποιόν!

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Στάθη,σάν κάπου να πήρε το μάτι μου τον «Μ»,τον Κύρο Γρανάζη,και τον Ήτα-Βήτα. 🙂

   Απάντηση
 2. Προβοκάτωρ

  Ανάθεμα και αν ξέραμε τί έχει παράξει αυτό το Κέντρο και τι με τι ασχολείται σήμερα και τι σχεδιασμό έχει έστω και μεσοπρόθεσμο.
  Τι είδους επιστημονικό προσωπικό έχει,με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν και πότε;
  Επίδειξη τηλεπυροδότησης…2016…
  Και ο κούγκης,από εκσυγχρονισμό των ΕΕΔ κατάλαβε τη δημιουργία κλαδικών..

  Απάντηση
 3. ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

  Με εξοπλισμό της δεκαετίας του 80 τι περιμένετε να γίνει;

  Έχετε δει όχι τους σημερινούς τόρνους αλλά έστω τους παλιούς που δουλεύουν με την βοήθεια υπολογιστή;

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: