Ο Λαϊκός Εθνικός Στράτος της Αλγερίας παρέλαβε νέα ρωσικά άρματα τρίτης γενιάς T-90.

Η εταιρεία «Ροσομπορονέξπορτ» υπέγραψε το 2014 την τρίτη σύμβαση για να προμηθεύσει την Αλγερία με περίπου 200 άρματα μάχης Τ-90Α.

Ο συντάκτης της Αμυντικής Επιθεώρησης Μόσχας Μιχαήλ Μπαραμπάνοφ υπολογίζει το κόστος της προμήθειας των περίπου 200 αρμάτων μάχης T-90 στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε η εφημερίδα.

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες τρέχουσες συμβάσεις με παραμέτρους ποσότητας ίσως ακόμη και η μεγαλύτερη σύμβαση σε όλο τον κόσμο στον τομέα των εξαγωγών αρμάτων, είπε ο Μπαραμπάνοφ.

Το T90 είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοσή του T-72, αλλά παρόλο που προέρχεται απο το T-72, χρησιμοποιήσει το λειόκαννο πυροβόλο άρματος 2A46 των 125 χιλιοστών, νέο κινητήρα και θερμικά σκοπευτικά. Στα βασικά μέρη προστασίας περιλαμβάνεται ένα μείγμα χάλυβα, συνθετικής θωράκισης και εκρηκτικής – αντιδραστικής θωράκισης Kontakt-5, δέκτες προειδοποίησης λέιζερ, παραλλαγή Νίκιντκα και το σύστημα Sthora παρεμβολής αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων με υπέρυθρες (ATGM).

Φωτογραφία: Missilito

Φωτογραφία: Missilito

Απόδοση/Μετάφραση από το defence-blog.com για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: