Το Ρωσικό «Κρατικό Κέντρο Πυραύλων Ακαδημαϊκού V.P.Makeyev» μελετά την ανάπτυξη ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, αναφέρει η Ρωσική εφημερίδα Ισβέστια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να είναι ναυτικός και μπορεί να προορίζεται για να αντικαταστήσει τον εκτοξευόμενο από υποβρύχιο, βαλλιστικό πύραυλο Bulava, που αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 2013 στα τέταρτης γενιάς υποβρύχια κλάσης Borei.

Οι νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρηνικά υποβρύχια πέμπτης γενιάς (κλάση Χάσκι) τα οποία επι του παρόντος είναι υπό εξέλιξη σύμφωνα με την Ισβέστια.

Τα υποβρύχια κλάσης Χασκι αναπτύσσονται ως ο αντικαταστάτης των ρωσικών υποβρυχίων κλάσης Γιάσεν.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το sputniknews.com για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: