Τουλάχιστον 42 ελικόπτερα έχουν απολεσθεί από το οπλοστάσιο του Τουρκικού Στρατού στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας την ανησυχία ότι ίσως να υπάρξει ακόμη ένα κίνημα για την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.

Ο εκφωνητής του τηλεοπτικού σταθμού CNN Turk Σερνταρ Τουνσέρ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 42 ελικόπτερα έχουν χαθεί από το οπλοστάσιο του Τουρκικού Στρατού και λέει ότι υπάρχει η ανησυχία ότι ζυμώνεται μια ακόμη προσπάθεια πραξικοπήματος.

“Είναι πιθανό αυτοί οι άτιμοι να δοκιμάσουν και άλλα πράγματα. Μπορούν να επιτύχουν; Οχι! Αλλά θα προσπαθήσουν;” λέει ο δημοσιογράφος.

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τουρκία στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος την Παρασκευή που άφησε πίσω της τουλάχιστον 265 νεκρούς και περισσοτέρους από 2000 τραυματίες, περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου Ερντογαν για να αποτρέψουν την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Τουρκική Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης και έχει ξεκινήσει την “συστηματική εκκαθάριση του στρατού”. Το Σάββατο, η Κυβέρνηση συνέλαβε περίπου 6000 άτομα που αντιμετωπίζουν δίωξη για προδοσία κατά της χώρας με τον Πρόεδρο Ερντογάν να αρνείται τον αποκλεισμό της θανατικής ποινής για τους στασιαστές.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανησυχεί ότι η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει ασταθής στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος και προειδοποιεί τους ξένους ταξιδιώτες να μην επισκεφτούν την χώρα επικαλούμενο την αυξημένη απειλή τρομοκρατίας και το χάος που κυριαρχεί σε όλη την χώρα.

Το NATO διατηρεί επίσης περίπου 90 τακτικά πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, από όπου λείπουν τα 42 ελικόπτερα προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των όπλων των ΗΠΑ στην Τουρκία και εγείρεται ο φόβος ότι οι τρομοκράτες μπορεί να είναι τελικά σε θέση να αποκτήσουν στα χεριά τους προηγμένα όπλα ή δυνητικά μια πυρηνική βόμβα.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: