Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο Chinook CH-47F μετά την ολοκλήρωση του στην χώρα, στο αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με την βάση δεδομένων Flight Fleet Analyzer του Flightglobal, παρήγγειλε 11 ελικόπτερα του τύπου για το Στρατό της από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), συν ακόμη τρία ως προαίρεση.

Νωρίτερα αυτό το έτος εμφανίστηκαν φωτογραφίες του ελικοπτέρου να πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του Απριλίου. Ωστόσο, αυτή καθυστέρησε ως την 14η Ιουλίου, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, το οποίο τόνισε ότι το ελικόπτερο κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και επανσυναρμολογήθηκε στην Σμύρνη.

Καθώς το χρονοδιάγραμμα που περιβάλλει τις παραγγελίες παραμένει ασαφές, πιστεύεται ότι οι περιορισμοί του αμυντικού προϋπολογισμού οδήγησαν στην διάσπαση των παραδόσεων, με τα πρώτα έξι ελικόπτερα που ζητήθηκαν το 2010 να παραδίδονται την περίοδο κατά τα τέλη του 2016.

Η προμήθεια αυτού του πακέτου προκύπτει στο πλαίσιο πολυετούς σύμβασης του 2013 της Κυβέρνησης των ΗΠΑ αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($) για τα CH-47F. Τον Σεπτέμβριο του 2015 υπογράφηκε τροποποιητική σύμβαση αξίας 131 εκατ. $ ανεβάζοντας την συνολική παραγγελία στα 11 ελικόπτερα

Beth Stevenson

Απόδοση/Μετάφραση απο το Flightglobal για την Προέλαση.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: