Το Ισραήλ στέλνει πληρώματα πιλότων και επίγεια υποστήριξη, όπως επίσης και F-16, στην επιχειρησιακή άσκηση αέρος-αέρος στην αεροπορική βάση Νέλις στην Νεβάδα.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πρόκειται να συμμετάσχει στην μεγάλη κλίμακας αεροπορική άσκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδες από τις Πολεμικές Αεροπορίες του Πακιστάν και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) θα συμμετέχουν, επίσης, στην επιχειρησιακή άσκηση αέρος-αέρος Red Flag στην Νεβάδα.

Το Ισραήλ θα στείλει προσωπικό εδάφους και πιλότους, όπως επίσης και μαχητικά αεροσκάφος F-16, στην άσκηση, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες σ’όλο τον κόσμο. Η ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz” ζήτησε απ’ τον εκπρόσωπο τύπου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) να σχολιάσει την πολιτική του Ισραήλ στην στρατιωτική εκπαίδευση με ομάδες από το Πακιστάν και τα ΗΑΕ -χώρες με τις οποίες το Ισραήλ δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις- αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) προετοιμάστηκε για την άσκηση κατά τους προηγούμενους μήνες συμπεριλαμβανομένης και της πτήσης μεγάλης απόστασης από το Ισραήλ στην Αεροπορική Βάση Νέλι στην νότια Νεβάδα. Η πτήση των F-16 προς τις ΗΠΑ θα απαιτήσει αρκετές στάσεις ανεφοδιασμού κατά την πορεία, όπως επίσης και εναέριο ανεφοδιασμό.

Η IAF συμμετείχε επίσης στην περσινή άσκηση, η οποία προσομοιώνει τις αερομαχίες. Οι συμμετέχουσες χώρες χωρίζονται σε “Μπλε” και “Κόκκινες” ομάδες, και πραγματοποιούν αναμεταξύ τους αερομαχίες.

Ομάδες από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Σιγκαπούρη και Ιορδανία συμμετείχαν στην περσινή άσκηση. Τότε είχε δημοσιευθεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανεφοδίασε ακόμη και τα Ιορδανικά μαχητικά κατά την πτήση προς τις ΗΠΑ για την άσκηση.

Ένας αξιωματικός της IAF που συμμετείχε στην περσινή άσκηση την ονόμασε ως “την μεγαλύτερη και καλύτερη προσομοίωση του πολέμου στον κόσμο”.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στην άσκηση εκπαιδεύθηκαν στην αναχαίτιση αεροσκαφών, προσβολή στόχων, διάσωση πιλότων και την πτήση υπό την απειλή αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ο ιστότοπος της αεροπορικής βάσης Νελις δεν αναφέρει ποιες πολεμικές αεροπορίες θα συμμετέχουν στην επερχόμενη άσκηση. Ωστόσο, ιστολογια που ασχολούνται με την αεροπορία ανέφεραν ότι θα συμμετέχουν ομάδες από την Ισπανία και τα ΗΑΕ. Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας ανέφερε ότι η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ομάδες για εκπαίδευση.

Το Aviationist, ένας ιστότοπος που δημοσιεύει αποκλειστικές ειδήσεις από την στρατιωτική αεροπορία, ανέφερε ότι τα Πακιστανικά F-16 προσγειώθηκαν στην Πορτογαλία πριν από 10 ημέρες στο δρόμο προς την άσκηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, τα Πακιστανικά αεροσκάφη θα συμμετέχουν και στις δύο ασκήσεις “Red Flag” και “Green Flag” αντίστοιχα. Πακιστάν και ΗΑΕ συμμετείχαν στην Red Flag κατά το παρελθόν.

Αν και το Ισραήλ δεν διαθέτει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τα ΗΑΕ πρόσφατα άνοιξε αποστολή στο Αμπού Ντάμπι, προφανώς για να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Διεθνή Υπηρεσία Ανανεώσιμης Ενέργειας (IRENA) των Ηνωμένων Εθνών που έχει τα κεντρικά γραφεία της εκεί.

Οι IDF πρόσθεσαν ότι οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος δεν εκπαιδεύθηκαν στην περυσινή Red Flag. Το Ισραήλ είχε επίσης προσκληθεί στην άσκηση του 2014, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί λόγω δημοσιονομικών λόγων.

Απόδοση/Μετάφραση από το Haaretz.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: