Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν περίπου 70 βαρέα οχήματα “ανθεκτικά σε νάρκες, προστατευόμενα από ενέδρες” (MRAP) “Ταιφουν-Κ” (Typhoon K) που αναπτύχθηκαν από τη βιομηχανία ΚΑΜΑΖ (τμήμα του κρατικού ομίλου Rostec), σύμφωνα με πηγή προερχόμενη από την Ρωσική αμυντική βιομηχανία.

“Οι θυγατρικές της βιομηχανίας KAMAZ παρέδωσαν περισσότερα από 70 οχήματα K63968 Ταιφουν-Κ MRAP στο Ρωσικό υπουργείο Άμυνας (Υπ.Αμ.). Αυτή τη στιγμή, ένα επιπλέον πακέτο των MRAP είναι σε παραγωγή για το υπουργείο. Ο πελάτης θα παραλάβει ακόμη αρκετές δωδεκάδες των οχημάτων Ταιφουν-Κ πριν το τέλος του έτους”, είπε η πηγή.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το 6Χ6 όχημα Ταιφουν-Κ MRAP έχει βάρος μάχης 24 τόνων, πλήρωμα 2 στρατιωτών, μεταφορική ικανότητα 16 επιβιβασμένων στρατιωτών, μήκος 8999 χιλιοστών, πλάτος 2550 χιλ., ύψος 3300 χιλ., μέγιστη ταχύτητα σε δρόμο 105 χιλιομέτρων ανά ώρα και επιχειρησιακή αυτονομία 1200 χλμ. Το Ταιφουν-Κ είναι θωρακισμένο στο επίπεδο 4 της STANAG 4569 (ολομέτωπη προστασία κατά διατρητικών φυσιγγίων 14,5 χιλ. σε απόσταση 200 μέτρων). Το όχημα μπορεί να οπλιστεί με ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RCWS). Το Ταιφουν-Κ κινείται από τον πετρελαιοκινητήρα YaMZ-5367 (450 ίππους). Το όχημα διαθέτει το νεότερο σύστημα διαχείρισης μάχης Gals-D1M που αναπτύχθηκε από το επιστημονικό-ερευνητικό ινστιτούτο Βόλνα.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: