Έντονη δραστηριότητα με αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά της Κύπρου διεξάγει αυτές τις μέρες η Ρωσία, η οποία με τέσσερις διαφορετικές ανακοινώσεις Αεροναυτιλίας (ΝΟΤΑΜ) έχει δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό διάφορες περιοχές.

Συγκεκριμένα, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου ναυτικές ασκήσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Μάλιστα, κατά τις απογευματινές ώρες είναι κλειστή λόγω των ασκήσεων και περιοχή πτήσεων μέχρι ύψος 6.600 ποδών. Επίσης, νοτιοανατολικά της Κύπρου κατά μήκος των ακτών της Συρίας -εντός του FIR Λευκωσίας- επίσης έχουν απαγορευτεί οι χαμηλές πτήσεις τις απογευματινές ώρες μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Σε περιοχή μεταξύ των δυτικών ακτών της Κύπρου και των τουρκικών ακτών μέχρι και το Καστελλόριζο, η Ρωσία έχει δεσμεύσει ζώνη για ναυτικές ασκήσεις με τη χρήση ρουκετών για την ίδια περίοδο.

Ναυτικές ασκήσεις με τη χρήση πραγματικών πυρών διεξάγονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας από το ρωσικό ναυτικό και ανοικτά του κόλπου της Αμμοχώστου σε περιοχή που βρίσκεται στο μέσο των ακτών Κύπρου και Συρίας. Κλειστή για στρατιωτικές ασκήσεις είναι μέχρι το τέλος του μήνα και θαλάσσια ζώνη κοντά στο Κάβο Γκρέκο.

Ταυτόχρονα, εντός του FIR Λευκωσίας και ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, διεξάγονται ασκήσεις από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Στο μεταξύ, ακόμα μία πολυεθνική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης θα διεξαχθεί σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ναυτικής Βάσης Μαρί και Βασιλικού. Η άσκηση θα διεξαχθεί σε θαλάσσια ζώνη σε αποστάσεις από 8-20 χιλιόμετρα από τις ακτές.

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης

Πηγή: philenews.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: