Η βιομηχανία Textron ανακοίνωσε την 19η Αυγούστου ότι παρέδωσε το πρώτο Τακτικό Θωρακισμένο Όχημα Περιπολίας (TAPV) στον Καναδικό Στρατό. Ο Καναδικός Στρατός θα αναπτυξει τα πρώτα οχήματα στο 5ο Καναδικό Τμήμα Βάσης Υποστήριξης στο Γκειτζταουν και την 2ο Καναδικό Τμήμα Βάσης Υποστήριξης στο Βαλκαρτιέρ.

Το TAPV είναι ένα 4Χ4 τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο για να παρέχει επιβίωση, προστασία, κινητικότητα και ευελιξία σε όλο το φάσμα των μελλοντικών επιχειρήσεων. Ο εκτενής, σύγχρονος σχεδιασμός έχει ως σκοπό την προστασία των στρατιωτών από τις βαλλιστικές προσβολές και εκρήξεις εκρηκτικών στην άκρη του δρόμου ενώ παρέχει μεγάλες εφεδρείες ισχύος για μελλοντικές ηλεκτρονικές εμπλοκές, με ένα εργονομικά σχεδιασμένο εσωτερικό για μεγίστη άνεση και ωφέλιμο φορτίο.

“Πιστεύουμε ότι το TAPV είναι το πιο ευμετακίνητο, ασφαλές και αξιόπιστο θωρακισμένο όχημα σήμερα στον κόσμο”, είπε ο αντιπρόεδρος των Χερσαίων Συστημάτων της Textron System Ριτσαρντ Βαλεντι. “Ανυπομονούμε να αρχίσουμε τις παραδόσεις στον Καναδικό Στρατό και να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα μέσω της επιχειρησιακής ικανότητας και παραπέρα”.

Τον Απρίλιο του 2016, το TAPV ολοκλήρωσε ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών “Αξιοπιστίας, Διαθεσιμότητας, Συντήρησης και Ανθεκτικότητας” (RAMD) κατά τη διάρκεια του όποιου αντιμετώπισε πολλαπλούς επιχειρησιακούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης για περισσότερα από 130000 χιλιόμετρα σε δύσκολο έδαφος που αντιπροσώπευε τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που καθορίστηκαν από τον Καναδικό Στρατό.

Η δοκιμή RAMD του TAPV περιελάμβανε επίσης βολές με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό και την πραγματοποίηση περισσότερων από 4700 ωρών χρήσης του τηλεχειριζόμενου σταθμού, συμπεριλαμβανομένων 1650 ωρών σε αθόρυβες επιχειρήσεις παρατήρησης. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών μηνών, ημέρα και νύχτα, έξι μέρες ανά εβδομάδα. Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το TAPV ξεπέρασε τις απαιτήσεις αξιοπιστίας και συντήρησης της σύμβασης.

Η Textron Systems σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 30 οχήματα ανά μήνα στον Καναδικό Στρατό με τα 500 συνολικά οχήματα να έχουν προγραμματιστεί για παράδοση έως τον Δεκέμβριο του 2017. Ο στόλος θα διανεμηθεί σε εφτά βάσεις. Ο Καναδικός Στρατός αναμένεται να ανακηρύξει την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα έως τα μέσα του 2020.

3 Σχόλια

  1. Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Διότι πρακτικώς είναι, ή μάλλον, έχει καταγωγή από εκεί.
    Όπως και τα αντίστοιχα του Αμερικάνικου Στρατού, Μ-1150

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: