Η βελτιωμένη έκδοση των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 με τους μη επανδρωμένους πύργους των 25mm της Elbit Systems εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες.
Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκε ότι ο Στρατός των Φιλιππίνων είχε υπογράψει σύμβαση με τις Elbit Systems για την παροχή 4 αναβαθμισμένων M113A2 με πυροβόλα των 25mm και έξι μονάδες με πολυβόλα των 12,7mm.

Η βελτιωμένη έκδοση των ΤΟΜΠ M113A2 θα διαθέτει τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) που σχεδιάστηκε από την Elbit Systems. Οι ηλεκτρικά περιστρεφόμενοι πύργοι μπορούν να λάβουν διαμόρφωση με διάφορους τύπους πυροβόλων (25 ή 30mm), συζυγή πολυβόλα (7,62mm) και καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους. Διαθέτοντας υψηλή πιθανότητα προσβολής στόχου με το πρώτο βλήμα, ο σταθεροποιημένος σε δυο άξονες πύργος έχει σχεδιαστεί για να βάλλει εν κινήσει και κατά κινούμενων στόχων. Πλήρως υπερκείμενος στο σκάφος χωρίς διάτρηση της οροφής, οι πύργοι δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία του οχήματος και διατηρούν τον υφιστάμενο εσωτερικό χώρο του ΤΟΜΠ. Επιπλέον, οι πύργοι προσφέρουν ενισχυμένη κατάσταση τακτικής επίγνωσης με κλειστές θυρίδες και προσαρμόζεται εύκολα σε ενα μεγάλο φάσμα νέων και υφιστάμενων οχημάτων.

Συνολικά η Elbit Systems θα αναβαθμίσει 28 ΤΟΜΠ M113A2 που χορηγήθηκαν απο την Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στις Φιλιππίνες. Η σύμβαση της προαναφερόμενης αναβάθμισης θα έχει αξία 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την “Προέλαση”.

3 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Ἡ τοποθέτηση όπλων των 25 και 30 χιλιοστών σε παπάκια είναι προς την λάθος κατεύθυνση,αφού δέν δίνει επιπλέον προστασία,αλλά εκτρέπεται στην ισχύ πυρός για την αντιμετώπιση άλλων οχημάτων,που όμως δέν είναι κρίσιμη απαίτηση για οχήματα πεζικού.
  Παρεμπιπτόντως,το κόστος για τα 28 οχήματα είναι μάλλον 20Μ$,΄(19,7Μ αναγράφεται αλλού),και όχι 2Μ$.

  Απάντηση
 2. X

  Nα πάρει κάποιος ένα όχημα της δεκαετίας του ΄60 ή ΄70 και να το κάνει ΤΟΜΑ, ,,δεν λέει,,.
  Ή ήθελαν ΤΟΜΑ και δεν μπορούσαν να αγοράσουν οπότε τροποποίησαν κάποια ΤΟΜΠ τους ή κάποιος Τσοχατζόπουλος πήρε την απόφαση να γίνει αυτό γιατί δελεάστηκε από το ύψος της μίζας που του προσέφεραν.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: