Οι ινδονησιακές χερσαίες δυνάμεις παρέλαβαν 16 άρματα μάχης τύπου Leopard RI από τη Γερμανία, στο πλαίσιο του συμβολαίου ύψους 280 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο εκτός από τα Leopard 2 RI, συμπεριλαμβάνει 42 Leopard 2, 42 αναβαθμισμένα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Marder 1A3 και 11 τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής, από τα αποθέματα του γερμανικού Στρατού.

Τα μεταχειρισμένα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 (θα παραληφθούν συνολικά 61 άρματα του τύπου) έχουν τροποποιηθεί ώστε να μπορούν να επιχειρήσουν στο τροπικό κλίμα της Ινδονησίας, εξ ου και έχουν λάβει την κωδική ονομασία «RI» που παραπέμπει στο «Δημοκρατία της Ινδονησίας» (Republic of Indonesia).

Την υλοποίηση της σύμβασης έχει αναλάβει η γερμανική εταιρία Rheinmetall, η οποία σκοπεύει να ολοκληρώσει τις παραδόσεις μέχρι τα τέλη του 2016.

Πηγή κειμένου: defence-point.gr
Πηγή φωτογραφιών: @Tom_Antonov

5 Σχόλια

   • Προβοκάτωρ

    Τι να πω…πρόχειρα υπολογίζω ότι τα 42 Leo2 πρέπει να τα πήραν γύρω στα 3εκ. το πολύ ανά μονάδα και χονδρικά με μια 100αρα εκ.€ είχαμε μια νέα ΕΜΑ.Αν τσιμπάγαμε και τα ΤΟΜΑ…τα απλώναμε σε 3 ΕΜΑ και είχαμε 1 Σύνταγμα σύγχρονου Ιππικού για το Δ΄ΣΣ.

 1. Gunslinger32

  Η θωράκιση(LIC) των Leo2 δείχνει για προβλεπόμενη χρήση σε αστική περιοχή, αυτό ταιριάζει στο ρόλο και την νεότερη ιστορία του στρατού της Ινδονησίας. Ένα σύγχρονο ΤΟΜΑ(CV90, Boxer κλπ) θα ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: