Ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε 60 διαφορετικές φυλές της νότιας Λιβύης υπεγράφη την Παρασκευή στη Ρώμη, με την διαμεσολάβηση της ιταλικής κυβέρνησης.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή και αναμένεται να συμβάλει στον έλεγχο και στην μείωση των μεταναστευτικών ρευμάτων που περνούν από την νότια Λιβύη με προορισμό την Ευρώπη.

Στην προπαρασκευαστική φάση της συμφωνίας είχαν συνεργασθεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και ο πρωθυπουργός της Λιβύης (Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης) Φαγιέντ Αλ Σεράτζ, οι οποίοι συναντήθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα πριν δύο εβδομάδες.

Στην συμφωνία που υπεγράφη γίνεται αναφορά, μεταξύ των άλλων, στην καταπολέμηση των διακινητών παράτυπων μεταναστών, αλλά και της ισλαμικής τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης. Αυτό που τονίζουν πολλοί αναλυτές είναι ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί κατά πόσον η συμφωνία θα μπορέσει πράγματι να τηρηθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: